Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Uefa ber Sverige att ansöka om EM 2020

Friends Arena.
Friends Arena. Other: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Sverige och Friends arena har av Uefa blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess för att arrangera matcher i EM 2020. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

I och med det försenade arenabygget i Bryssel, en av de 13 värdstäderna runt om i Europa till det kommande EM-slutspelet, har Uefa startat en parallell ansökningsprocess för att hitta en ersättare om det bygglov som saknas i Bryssel inte kommer in i tid. Solna och Friends arena utgör tillsammans med de brittiska städerna London och Cardiff den trio som av Uefa valts ut för denna process.

Stockholms stad och Solna har tidigare ställt sig bakom Svenska fotbollförbundets ambition att arrangera EM-matcher på Friends arena. Det rör sig då om tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal.

7 december fattas ett slutgiltigt beslut både om Bryssels vara eller icke vara som värdstad och om en potentiell ny värdstad för mästerskapet.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.