Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

United-backen om skadan: ”Nära att amputera benet”

Foto: AP / Peter Dejong

Efter fyra år är Manchester Uniteds Luke Shaw tillbaka i det engelska landslaget. Inför mötet mot Spanien i Nations League berättar vänsterbacken om benbrottet som kunde fått ödesdigra konsekvenser.

Det var under Champions League-mötet borta mot PSV Eindhoven för start tre år sedan som Luke Shaws karriär höll på att ta slut. Den då 20-årige Shaw fick en tackling som slutade i dubbla benbrott och en rehabilitering på 17 månader för att ta sig tillbaka till toppfotbollen.
Nu berättar backen om skadan som kunde ha slutat mycket värre än så.

– Det var nära att jag tvingades amputera benet, säger Shaw till brittiska medier. 

Enligt backen kom beskedet från läkarna först sex månader efter operationen. 

– När det hände ville de egentligen flyga mig från Nederländerna hem till Manchester. Men hade jag flugits hem så hade jag förmodligen förlorat benet, för jag hade fått två blodproppar i det, berättar Shaw.

Efter ytterligare en operation kunde blodpropparna tas bort och därefter väntade en lång väg tillbaka till fotbollen. Under inledningen av årets säsong har Shaw åter tagit en fast plats på Uniteds vänsterback.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte haft funderingar på att lägga av. Men jag har haft bra människor omkring mig som stöttat och hjälpt till, säger Shaw.

På lördag ställs England mot Spanien i nya Nations League. Shaw betonar att han vill lägga skadan bakom sig och blicka vidare.

– Fotboll är det jag vill hålla på med. Jag vill spela de viktigaste matcherna och vinna titlar för att en dag bli ansedd som en av världens bästa ytterbackar. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.