Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Uppgifter: Matchfixare kontaktade flera AIK-spelare

Mats Enquist (till vänster), Svensk Elitfotboll, Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie som leder aktionsgruppen mot kriminalitet inom idrotten, Håkan Sjöstrand, generalsekreterare SvFF, Mikael Ahlerup, vd i AIK, och Björn Wesström, sportchef i AIK, håller presskonferens efter matchfixningsförsöket av den allsvenska matchen IFK Göteborg–AIK i maj.
Mats Enquist (till vänster), Svensk Elitfotboll, Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie som leder aktionsgruppen mot kriminalitet inom idrotten, Håkan Sjöstrand, generalsekreterare SvFF, Mikael Ahlerup, vd i AIK, och Björn Wesström, sportchef i AIK, håller presskonferens efter matchfixningsförsöket av den allsvenska matchen IFK Göteborg–AIK i maj. Other: Fredrik Sandberg/TT

Kenny Stamatopoulos kontaktades av en matchfixare inför det allsvenska mötet med IFK Göteborg och erbjöds en stor summa pengar. Med förtäckta hot krävde fixaren i gengäld att AIK-målvakten skulle underprestera i matchen.

Stamatopoulos larmade om mutförsöket och matchen sköts upp.

Men enligt anonyma källor till SVT var inte Kenny Stamatopoulos den enda AIK-spelaren som erbjöds pengar inför matchen.

AIK:s sportchef Björn Wesström säger sig inte känna till uppgifterna.

– Om det visar sig att det är sant så förväntar jag mig att de spelarna kontaktar mig i den frågan, säger han till SVT.

En före detta AIK-spelare och ytterligare en före detta elitspelare har delgivits misstanke om brott. Utredningen är inne i ett slutskede och åtalsbeslut väntas om en månad.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.