Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/utan-fotboll-hade-jag-inte-varit-dar-jag-ar-i-dag/

Sport

”Utan fotboll hade jag inte varit där jag är i dag”

Bild 1 av 3 På Fotbollsgalan i höstas utsågs Mohammed Al-Hakim till Årets domare. Han är en av fem personer i en priskommitté i nystartade Sverige United – ett projekt som under tio år kommer att satsa tio miljoner kronor på att få fler asylsökande killar och tjejer integrerade i samhället via fotbollen.
Foto: Björn Lindgren TT
Bild 2 av 3 När Ivo Pekalski, till höger, var korsbandsskadad jobbade han som volontär på ett flyktingläger i Libanon. Nu spelar han i Halmstad och ingår i Sverige Uniteds prisjury.
Foto: Andreas L Eriksson Bildbyrån
Bild 3 av 3 Korplaget Flyttfågel FC från Farsta utanför Stockholm är ett exempel på när integration kan ske genom att spela fotboll.
Foto: Alexander Mahmoud

Sverige United är ytterligare ett fotbollsprojekt som vill förbättra integrationen i samhället.

För elitdomaren Mohammed Al-Hakim var det givet att ställa upp för den nystartade stiftelsen – som framöver kommer att dela ut miljoner till klubbar och individer som behöver stöd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in