Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 18:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/utlandska-stjarnor-far-nobben-nar-brexit-blir-verklighet/

Sport

Utländska stjärnor får nobben när Brexit blir verklighet

Riyad Mahrez, Algeriet, bidrog starkt till Leicesters sensationella ligaguld 2016. Eftersom han inte var nära landslaget hade han inte kunnat värvas om Brexit-regler gällt.
Riyad Mahrez, Algeriet, bidrog starkt till Leicesters sensationella ligaguld 2016. Eftersom han inte var nära landslaget hade han inte kunnat värvas om Brexit-regler gällt. Foto: Rui Vieira/AP

Oro för stor invandring var en av drivkrafterna bakom Brexit-omröstningen 2016. Och när Storbritannien formellt lämnar EU i mars 2019 kommer ett nytt system för invandring att införas. 

Det kommer att få konsekvenser för brittisk ligafotboll. Nu jobbar det engelska fotbollsförbundet (FA), Premier League och The Football League intensivt med frågan hur effekterna av Brexit ska dämpas, när det handlar om den penningstinna fotbollsindustrin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in