Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/utredning-paborjad-efter-rasism-mot-mohamed-salah/

Fotboll

Utredning påbörjad efter rasism mot Mohamed Salah

I matchen mot West Ham i måndags utsattes Mohamed Salah för rasism. Foto: Paul Ellis/AFP

West Ham har startat en utredning efter att en supporter skrikit rasistiska glåpord mot Mohamed Salah.

Rätta artikel

Händelsen utspelade sig i måndagens 1–1-match när laget mötte Liverpool på London Stadium. I ett klipp som lagts ut på Twitter hörs en man tydligt skrika rasistiska glåpord samtidigt som Salah slår en hörna.

Användaren till Twitterkontot skrev ”Jag gick för att se West Ham mot Liverpool och jag blev äcklad av det jag hörde. Dessa människor har ingen plats i vårt samhälle, än mindre på fotbollsmatcher”.

West Ham har gått ut med ett uttalande: ”Vi har nolltolerans mot alla former av våld eller ett missbrukande beteende.”

En talesperson för klubben sa i onsdags: ”Vi är en inkluderande fotbollsklubb. Oavsett ålder, ras, religion eller tro, äktenskap eller civilt partnerskap, graviditet eller moderskap, kön, sexuell läggning, könsfördelning eller funktionshinder, välkomnas alla till vår arena.”

”Den som identifierat begår ett brott kommer att få sina uppgifter överförda till polisen och kommer att stängas av på livstid från London Stadium. Det finns ingen plats för denna typ av beteende på vår arena.”

Polisen säger i ett uttalande att ingen har gripits men att man samlat in bilder från händelsen. Polisen ber också alla som bevittnade händelsen att träda fram.