Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/victor-nilsson-lindelof-skriver-nytt-femarskontrakt-med-manchester-united/

Fotboll

Victor Nilsson Lindelöf skriver nytt femårskontrakt med Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf har förlängt sitt kontrakt med Manchester United. 

Den svenske landslagsbacken skriver på till 2024, meddelar den engelska klubben.

I kontraktet finns också en option att förlänga ytterligare ett år.

– Sedan dagen jag kom till United har det känts som hemma. Jag har växt betydligt både som spelare och som människa de senaste två åren och för det är jag tacksam för alla i klubben för deras hjälp och stöd, säger 25-åringen i ett pressmeddelande.

Mittbacken har haft både framgångar och motgångar med Manchester United sedan han anslöt från Benfica 2017. Han tilldelades Guldbollen som Sveriges bäste fotbollsspelare förra året, samtidigt som det varit turbulent i United och resultaten inte alltid varit de förväntade för en av världens största klubbar. 

– Jag tycker att vi har presterat bra fotboll. Sedan har vi haft lite otur och sådär. Jag tycker att vi har spelat bra fotboll och förtjänar mer än vi har fått med oss, sade han nyligen om säsongsinledningen, i samband med att landslaget samlades i Stockholm.

I år har svensken fått en ny mittbackspartner i Harry Maguire. United ligger just nu fyra i Premier League-tabellen.

– Victor har etablerat sig som en väldigt viktig del av vårt lag. Han bidrar med lugn på planen och jag kan se att han är fast bestämd att hjälpa den här klubben och nå framgångar här, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.