Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 05:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/victor-nilsson-lindelof-united-fortjanar-mer/

Fotboll

Victor Nilsson Lindelöf: United förtjänar mer

Victor Nilsson Lindelöf på landslagsträningen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Manchester United har haft en trög säsongsstart och är ständigt ifrågasatt.

– Jag hoppas att vi kan låta fotbollen tala, säger säger den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i landslaget efter att ha missat flera samlingar under våren. Under tiden har Manchester United efter säsongens inledande seger mot Chelsea inte lyckats vinna igen på de tre senaste matcherna.

Men kroppen känns bra efter en stund på massagebordet på Friends arena alldeles nyss, en försäsong med träning i klubblaget och fyra matcher i Premier League bakom sig, säger den svenska stjärnan när han möter pressen efter den första träningen på landslagets EM-kvalsamling.

– Jag tycker det känns bra, jag tycker att vi har presterat bra fotboll. Sedan har vi haft lite otur och sådär. Jag tycker att vi har spelat bra fotboll och förtjänar mer än vi har fått med oss, säger han om Manchester Uniteds inledning.

Förra säsongen var turbulent, med tränarbyte från José Mourinho till Ole Gunnar Solskjær och resultat som inte levde upp till förväntningarna.

– United är en väldigt stor klubb och det är alltid mycket skriverier och press. Det är normalt. Men jag hoppas att vi kan låta fotbollen tala, säger Victor Nilsson Lindelöf. 

Han har fått en ny mittbackskollega i Harry Maguire under sommaren.

– En duktig fotbollsspelare som är enkel att spela med och tänker fotboll på ett bra sätt, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Själv sade han för ett år sedan att han ville förbättra sina ledaregenskaper på plan.

– Jag tycker att jag tar mer och mer ansvar. Det kan alltid utvecklas, men jag tycker att jag har utvecklat det ganska bra, säger han nu.

Förra året vann han Guldbollen som Sveriges bäste fotbollsspelare.

– Det har känts väldigt bra för egen del. Kroppen känns väldigt bra och jag hoppas att jag kan prestera på en ännu högre nivå den här säsongen. Jag hade ett bra fjolår då jag själv tyckte att jag presterade väldigt bra. Jag hoppas att jag kan höja upp det. 

En av samlingarna i våras missade han eftersom hans första barn föddes. Sonen är nu fem månader gammal. Han trivs väldigt bra som pappa, säger Nilsson Lindelöf.

– Det blir några tidiga morgnar, men det är en del av det. Jag trivs väldigt bra och han mår bra och min fru mår bra, det är det viktiga.

Läs mer: Janne Andersson: Rörigaste läget hittills i landslaget