Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Vingklippt Manchester City vidare

Manchester City gick vidare. Men båda mittbackarna, Vincent Kompany och Nicolás Otamendi klev av skadade.
Manchester City gick vidare. Men båda mittbackarna, Vincent Kompany och Nicolás Otamendi klev av skadade. Foto: Oli Scarff/AFP

Manchester City promenerade till sin första kvartsfinal i Champions League, via 0–0 hemma mot Dynamo Kiev och 3–1 totalt.

Men två tunga skador förstörde segerfesten.

Manchester City är vidare till kvartsfinal i Champions League-fotbollen men returmötet med Dynamo Kiev innebar också att lagets möjligheter i fortsättningen av Europas finaste klubbturnering sannolikt minskade betydligt.

I den sjunde minuten tvingades den skadeförföljde lagkaptenen Vincent Kompany lämna planen. Den belgiske landslagsmittbacken signalerade direkt för byte efter att ha jagat i kapp en boll vid egen straffområdesgräns – och satte sig frustrerat på gräsmattan. Enligt de första rapporterna handlar det om ännu en vadskada, i så fall Kompanys 14:e sedan han anlände till Manchester City 2008.

Lite mer än en kvart senare tvingades även Kompanys mittbackskollega Nicolás Otamendi kasta in handduken.

Själva matchen var odramatisk. Med 3–1 i ryggen från bortamötet behövde Manchester City-spelarna inte förta sig – och gjorde det sannerligen inte heller. Tempot var lågt, passningarna gick huvudsakligen i sidled och chanserna var lätträknade. Hemmalaget hade ett enda avslut på mål.

Samtidigt var Dynamo Kiev inte tillräckligt spetsigt för att skapa spänning i dubbelmötet.