Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 14:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/vinst-i-premiaren-pa-nya-studenternas-sirius-toppar-tabellen/

Fotboll

Vinst i premiären på Nya Studenternas – Sirius toppar tabellen

Sirius Philip Haglund jublar efter 3–0. Foto: Henrik Montgomery/TT

Fyra minuter och fyrtiotre sekunder. Så kort tid tog det för Siriusmittfältaren Mohammed Saeid att göra det första historiska målet på Nya Studenternas IP i Uppsala.

Premiärvinst blev det också då Sirius vann med 3–2 över AFC Eskilstuna.

Rätta artikel

Den nya arenan är bara klar till hälften och vindarna som drog förbi byggbodarna och grävskoporna in över det nya, mörkgröna konstgräset var iskalla, men Sirius spel värmde hemmapubliken desto mer.

Saeids historiska 1–0-mål kom på en retur.

Sirius Jonas Lindberg tog ett skott från sin vänsterkant, Eskilstunamålvakten Mihail Ivano boxade ut bollen och på den returen stötte Mohammed Saeid in ettan.

Och mer måljubel skulle det bli i nordanvinden på Nya Studenternas IP

Karl Larsson gjorde sitt första allsvenska mål i karriären då Uppsalalaget vann sin bortapremiär mot Kalmar med 2–0 för en vecka sedan.

Nu gjorde 27-åringen mål även i hemmapremiären då han vinklade in 2–0 i den 18:e minuten.

Siriusbacken plockade först ner en hög boll till lagkamraten Saeid, som i sin tur hamnade i en duell med Eskilstunabacken José Leon och därför valde att peta bollen snett bakåt tillbaka till Larsson som kyligt skarvade in bollen.

Ett minst sagt oväntat scenario för Siriusbacken som aldrig tidigare i sin karriär har gjort mål i två matcher på rad.

– Nej, faktiskt inte. Men det var en fin passning, så jag behövde bara dra till och sätta bollen på första stolpen. Vi går ut och bara kör, går i djupled, spelar bollen. Vi har bra fart och vi går för det, sade Larsson till Cmore i pausintervjun.

Och visst var det hemmalaget som förde och dominerade spelet i framför allt första halvlek.

Jonus Lindberg hade en stenhård träff i stolpen också och i 40:e minuten ökade Siriusanfallaren Philip Haglund på till 3–0 efter en tilltrasslad situation där han till slut fick loss bollen ur muren av folk framför Eskilstunas mål och rullade in bollen längs gräset.

Gästerna hann få in en boll de också före paus, då Adi Nalic reducerade till 3–1 med ett riktigt klassmål, för andra matchen i rad.

Nalic, som är inlånad från Malmö, tryckte i väg bollen med sträckt vrist via stolpen och in förbi en chanslös Lukas Jonson i Siriusmålet.

Eskilstuna lyfte i andra halvlek upp spelet, stängde av Sirius löpningar bättre och kom själva till några fina chanser medan hemmalaget mestadels bevakade sin ledning.

Den taktiken lönade sig för Sirius även om det blev nervöst för hemmapubliken på slutet då gästernas reducerade en andra gång till 3–2 på tilläggstid.

Men premiärseger på nya arenan blev det som sagt för Sirius som har fått en kalasstart på säsongen med två raka segrar.

Detta kan jämföras med förra året då Uppsalalaget bara tog en vinst på de tretton första matcherna i Fotbollsallsvenskan.