Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Welbeck nickade Arsenal kvar i toppen

Danny Welbeck nickade in Arsenals segermål i sista tilläggsminuten.
Danny Welbeck nickade in Arsenals segermål i sista tilläggsminuten. Foto: Glyn Kirk/AFP

LONDON. Arsenals Danny Welbeck blev stor matchhjälte på söndagen när han i sin första match för säsongen i sista tilläggsminuten nickade in segermålet mot Leicester. Men Leicester leder fortfarande ligan, två poäng före Londonlaget.

Arsenals tränare Arsène Wenger var påtagligt glad och lättad över resultatet på hemmaarenan, 2–1 mot Leicester, sedan man legat under i halvtid.

– Dagens match var viktig eftersom rent matematiskt betydde den två poäng eller åtta poäng. Det är stor skillnad, sade Arsène Wenger till BBC.

Han konstaterade att man nu har två segrar i rad efter att tidigare spelat oavgjort eller förlorat fyra matcher.

– Vi har kommit ur en svag period och har fortfarande en bra chans att vinna ligan, även om det är en lång väg kvar och vi möter flera bra lag, sade Wenger.

Med vinsten i bagaget har Arsenal knappat in på serieledaren Leicester. Men segern satt långt inne. Leicester ledde i halvtid efter en tveksamt dömd straff som skyttekungen Jamie Vardy säkert placerade bakom målvakten Petr Cech. Vardys 19:e mål för säsongen.

Det dröjde bara nio minuter in i andra halvlek innan Leicesterbacken Danny Simpson onödigt drog på sig sin andra varning och tvingades kliva av planen. Med elva spelare mot tio pressade Arsenal. Ett starkt Leicesterförsvar såg dock till att det dröjde innan de heta chanserna kom.

Inhopparen Theo Walcott kvitterade i 70:e minuten. Och i den sista dramatiska tilläggsminuten nickade en annan inhoppare, Danny Welbeck, in segermålet på en frispark. Tidigare skadade Welbeck hade då bara varit på plan i drygt tio minuter i sin första Premier League-match sedan april förra året.

Spelarna, och supportrarna bland de 60.000 åskådarna, var förstås i ett lyckorus.

– Vi hade otur att ligga under i halvtid, Leicester försvarade sig väl och vi skulle ha gjort fler mål, sammanfattade Arsène Wenger matchen.

Hans tränarkollega i Leicester, Claudio Ranieri, kallade matchen fantastisk, men kritiserade domaren för att han gett Simpson två gula kort.

– Visst var det ojuste spel, men inte gula kort, sade han.

Claudio Ranieri berömde sina spelare och sade att de spelat lika bra som senast, när laget vann mot Manchester City.

– Vi måste fortsätta att spela som vi gjorde i dag. Hade vi varit elva mot elva på planen tror jag vi hade vunnit och kunnat göra fler mål. Jag är glad över spelet, men inte resultatet, sade Ranieri.