Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 06:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/zlatan-pa-twitter-sagan-fortsatter-nu-kan-ni-aterga-till-att-titta-pa-baseboll/

Fotboll

Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy

00:44. Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy – lagets manager tror att Zlatan fortsätter till Europa.

Zlatan Ibrahimovic blir inte kvar i MLS-klubben LA Galaxy, bekräftar klubben på sin hemsida.

Den 38-åriga fotbollsanfallaren har också lagt ut en bild där han står på en klippa med armarna utsträckta, och tittar ut över Los Angeles. ”Jag kom, jag såg, jag segrade”, skriver han under bilden.

Lagets manager tror att Zlatan fortsätter till Europa.

TT Text

Zlatan Ibrahimovic återvänder inte för en ny säsong i LA Galaxy, skriver klubben på sin hemsida:

”Vi tackar Zlatan för hans bidrag till LA Galaxy och MLS. Sen han anlände till klubben 2018, har Zlatan haft ett positivt inflytande fotbollen i Los Angeles. Vi är tacksamma för hans etik och hans passion”, skriver klubbchefen Chris Klein i uttalandet. 

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Kelvin Kuo/USA TODAY Network

Zlatan Ibrahimovic lade tidigare under onsdagskvällen ut ett kryptiskt meddelande på sina sociala mediekanaler: 

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni återgå till att titta på baseboll”, skriver han i inlägget.

https://twitter.com/Ibra_official/status/1194719897592315904

Galaxys general manager Dennis te Kloese skriver i ett mejl till Los Angeles Times att han är tacksam för svenskens insats och att han ”är säker på” att Ibrahimovic ”kommer att ta sitt fotbollsarv vidare i Europa”.

Det har under en längre tid ryktats att Ibrahimovic är på väg tillbaka till Europa, där han under sin karriär har spelat i en rad storklubbar.

Ett av de mest ihärdiga ryktena de senaste dagarna har gällt en av hans tidigare klubbar: italienska Milan. Men, skriver italienska Corriere dello Sport, även Bologna nämns i spekulationerna, liksom Napoli och Fiorentina.   

Zlatan Ibrahimovic gjorde 52 mål på 53 matcher under sin tid i LA Galaxy. 

Malena Johansson: Ska Zlatan spela i Napoli får han nöja sig med en ”arbetarlön”