Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/zlatan-tog-galaxy-till-slutspel/

Fotboll

Zlatan tog Galaxy till slutspel

Zlatan Ibrahimovic i en match mot Toronto i somras. Foto: Ringo HW Chiu/AP

Zlatan Ibrahimovic har nått sitt första slutspel i amerikanska MLS. Svensken låg bakom lagets båda mål när Los Angeles Galaxy fixade slutspelsplatsen via 2–1 borta mot Real Salt Lake

Han må ha vunnit ligan i fyra länder, men i USA har Zlatan Ibrahimovic ännu inte fått lyfta en mästarbuckla. Kanske kommer det i år, för nu har hans Los Angeles Galaxy kvalificerat sig för MLS slutspel. ”Playoff mode”, konstaterar lagets svenske fixstjärna på Twitter.

Det är tätt kring den västra konferensens slutspelsstreck och streckmatcherna har avlöst varandra för Galaxy, som spelat bra under hösten. I den viktiga bortamatchen mot Real Salt Lake blev det tredje raka segern, och som vanligt visade Zlatan vägen. I början av andra halvlek nickpassade svensken fram till Cristian Pavón som gjorde 1–0, en halvtimme senare dunkade han själv in sitt 28:e mål för säsongen.

Hemmalaget fick in en reducering, men inte mer och får efter 1–2 fortsatt jaga en plats i slutspelet. Fem lag kämpar om de fyra återstående platserna.

Ibrahimovic kan helt fokusera på en annan kamp – den om skytteligasegern. Med två matcher kvar att spela i grundserien har han nu 180 minuter på sig att komma ikapp skytteligaledaren, Los Angeles FC:s Carlos Vela, som i och med nattens mål mot Houston har gjort 30 mål, två mer än svensken.

För Galaxy blir det första slutspelet sedan 2016, då laget nådde kvartsfinal.

Läs mer: Zlatan om statyn: ”Stort ögonblick”