Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/zlatan-vi-ses-snart-i-italien/

Sport

Zlatan: ”Vi ses snart i Italien”

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att spä på ryktena om en flytt från USA till Italien. Foto: Kelvin Kuo/TT

Har Zlatan Ibrahimovic bestämt sig för sin kommande klubbadress?

– Vi ses snart i Italien, säger han i en intervju med magasinet GQ, enligt Football Italia.

TT Text

Spekulationerna om Zlatan Ibrahimovics framtid fortsätter.

Och de fortsätter att framför allt kretsa kring Italien.

Huvudpersonen själv bidrar nu till att det luktar ännu mer Serie A för svensken, som i en intervju med GQ pratar om var han ser sig själv härnäst:

– Jag kommer att gå till en klubb som måste börja vinna igen, och som måste förnya sin historia och vill slå allt och alla, säger han enligt Football Italia som refererar till tidningen Corriere della Sera som fått ta del av delar av GQ:s intervju.

– Det är det enda sättet för mig att hitta nödvändig motivation för att överraska er igen. Det handlar inte bara om att välja ett lag, du måste också ta hänsyn till andra faktorer, som vad som är bäst för familjen, säger han och fortsätter:

– Vi ses snart i Italien.

Så var i Italien?

Ibrahimovic spelade i Milan mellan 2010 och 2012, och har tidigare talat om Milano som ”sitt andra hem”, och det är fortfarande en klubb som nämns flitigt när medier skriver om anfallarens framtid när kontraktet med LA Galaxy går ut vid årsskiftet.

Enligt bland annat Sky Italia har Ibrahimovic fått ett erbjudande från Milan, som fortfarande väntar på Ibrahimovics svar. Men även Bologna och Napoli har nämnts som möjliga kommande anhalter för 38-åringen.