Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/zlatans-agent-i-mote-med-milan-om-kontrakt/

Sport

Zlatans agent i möte med Milan om kontrakt

Zlatan uner ett möte med Inter under sin förra sejour i Milan. Foto: Luca Bruno

Kan Zlatan Ibrahimovic vara på väg tillbaka till italienska Milan? 

Enligt samstämmiga uppgifter i italiensk press ska svensken ha fått ett kontraktsförslag från klubben. 

”Zlatan kommer hem”. 

Det är rubriken som pryder den italienska tidningen Gazetta dello Sports förstasida under torsdagen. Tidigare i november gav Zlatan Ibrahimovic beskedet att han lämnar Los Angeles Galaxy och sedan dess har det spekulerats kring en framtid i de italienska klubbarna Milan, Napoli och Bologna. 

Nu ska Zlatans agent, Mino Raiola, ha träffat Milans Zvonimir Boban för att diskutera svenskens eventuella framtid i klubben. Enligt uppgifter till Gazetta dello Sport och Corriere della Sera ska Milan ha erbjudit Zlatan ett kontrakt över sex månader som kan förlängas till 18 månader, vilket i så fall skulle betala svensken sex miljoner euro, omkring 60 miljoner kronor. 

Enligt den förstnämnda tidningen ska dessutom Boban ringt Zlatan för att diskutera svenskens eventuella framtid i klubben. Sky Sport Italias Gianluca Di Marzio, som brukar vara trovärdig med sina uppgifter, skriver å sin sida att Zlatan vill ha mycket pengar för att komma till Milan vilket ska göra affären svårare att genomföra.  

Zlatan har spelat för Milan tidigare i sin karriär, från 2010-2012, och var då med och vann Serie A-titeln med klubben. 

Läs mer: Zlatan saknar knappast alternativ – Milan hetaste tipset