Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/zlatans-agent-stangs-av-i-hela-varlden/

Fotboll

Zlatans agent stängs av i hela världen

Mino Raiola. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola stängs av från agentverksamhet i hela världen under tre månader. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa meddelar att det italienska förbundets straff utökas.

Rätta artikel

Agenten stängdes i veckan av i Italien. Nu har Fifas disciplinkommitté bestämt att det även gäller, med omedelbar effekt, i resten av världen.

Förutom Zlatan är Raiola agent för några av världens mest profilerade fotbollsspelare, som Paul Pogba, Romelu Lukaku och Matthijs de Ligt. 

Nu får han formellt inte företräda dem fram till den 9 augusti.

– Jag har sagt att jag inte vet varför jag blir avstängd. Jag har inga kommentarer i övrigt, säger Mino Raiola till Expressen under fredagskvällen. 

När han skickade ut ett uttalande tidigare i veckan skrev Raiola att saken var begränsad till Italien och inte skulle få någon påverkan på hans klienter. Det förhållandet har nu förändrats.

I uttalandet skrev Mino Raiola att beslutet från det italienska förbundet var politiskt, och att han inte förlåtits för sin kritik mot italiensk fotboll och bland annat förbundets roll i problem med rasism.

Enligt Gazzetta dello Sport handlar avstängningen om en tvist kring spelaren Gianluca Scamacca, vars förra agent Dario Paolillo ska ha anmält Raiola efter att han tagit över som italienarens representant. Det italienska förbundet har inte uppgett vad skälet för avstängningen är.

https://twitter.com/MinoRaiola/status/1126477898695815169