Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotbolls-vm/vm-feber-ger-hopp-i-sargat-bosnien/

Sport

VM-feber ger hopp i sargat Bosnien

Bild 1 av 5 Mirna Hrapovic och hennes lillasyster Zara gör som många andra – samlar och byter spelarbilder. De vägrar att definiera spelare efter etnicitet. ”VM betyder mycket för oss. En annan mentalitet håller på att sprida sig. Men inte bland politiker, de tänker mest på att berika sig själva”, säger Mirna.
Foto: Esbjörn Sandin
Bild 2 av 5 80-årige Ramiz Mešanovic följer varje steg landslaget tar. ”Du kan inte ana vad det här betyder för mig”, säger han.
Foto: Esbjörn Sandin
Bild 3 av 5 Det bosniska landslaget samlades i Hrasnica utanför Sarajevo för de sista förberedelserna innan färden över Atlanten. Landet är sargat efter kriget på 1990-talet, men vann sin grupp i VM-kvalet före Grekland.
Foto: Esbjörn Sandin
Bild 4 av 5 Tarik Karic och hans kompisar tippar att Bosnien-Hercegovina slår Argentina i premiären, eller möjligen kryssar.
Foto: Esbjörn Sandin
Bild 5 av 5 Manchester City-forwarden Edin Džeko är fostrad i multietniska och klassiska Sarajevo-klubben Željesnicar.
Foto: David Banks/Reuters

Bosnien-Hercegovinas fotbollslandslag lämnar en splittrad nation när det reser till VM. Men många hoppas nu att fotbollen kan bli exemplet som för landet in i fram­tiden. Den 14 juni slår den unga nationen till – mot jätten Argentina.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in