Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotbollsdamerna-siktar-mot-guld-efter-premiarsegern-vi-ar-har-for-att-ga-hela-vagen/

SPORT

Fotbollsdamerna siktar mot guld efter premiärsegern: ”Vi är här för att gå hela vägen”

De svenska forbollsdamerna var glada efter segern men inte mätta – nu laddar de om för ny match.
De svenska forbollsdamerna var glada efter segern men inte mätta – nu laddar de om för ny match. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

TOKYO. Det var en av landslagets bästa matcher någonsin, enligt flera spelare.

Men samtidigt ”bara” en öppningsmatch.

Damlandslaget i fotboll siktar högre än så efter 3–0 mot USA i OS-premiären.

– Jag vill vinna alla matcher, och det betyder att vi går till final och förhoppningsvis vinner den, säger anfallaren Sofia Jakobsson.

Det blev tre mål framåt och noll bakåt mot världens bästa landslag i OS-premiären.

Segern innebar en drömstart och självförtroende för Sverige inför fortsättningen av gruppspelet, mot Australien och Nya Zeeland.

Men de svenska fotbollsdamerna firade ändå behärskat i Tokyo på onsdagen.

– Jag tycker att vi spelar otroligt bra. Det kan vara en av våra absolut bästa landskamper, säger anfallaren Sofia Jakobsson.

– Men vi har varit i de här situationerna förut. Det gäller att ta varje match i taget. Nu gäller det att återhämta oss så mycket som möjligt.

Målet ligger nämligen längre fram, säger flera spelare. Efter OS-silver 2016 och VM-brons 2019 siktar landslagsstjärnorna högt.

– Jag vill vinna alla matcher, och det betyder att vi går till final och förhoppningsvis vinner den, säger Sofia Jakobsson.

Mittfältsstjärnan Kosovare Asllani:

– Vi har sagt att vi är här för att gå hela vägen. Vi njuter nu, men i bussen hem måste vi tänka på Australien (nästra match på lördag). För i slutändan är det här bara tre poäng.

Lagkaptenen Caroline Seger gjorde sin 216:e landskamp i OS-premiären. Under en lång karriär är det bara en sak som hon inte har på cv:et: Ett mästerskapsguld.

– Det är enda medaljen jag saknar, så jag har sagt till alla att de får lösa det för mig, säger 36-åringen och skrattar.

– Vårt mål är ju större än att bara vinna första matchen. Det är en lång resa men den har definitivt börjat bra.

Läs mer:

Drömöppning för Sverige i OS – utklassade världsmästaren USA

Blackstenius ger lugnande besked efter smäll mot bakhuvudet: ”Jag mår bra”

Johan Esk: En suverän seger som gör Sverige till guldfavorit

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt