Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotbollslag-ber-om-ursakt-for-sexdockor-pa-laktarna/

Sport

Fotbollslag ber om ursäkt för sexdockor på läktaren

Många supportrar reagerade på fotbollslaget FC Seouls publik på söndagen. Klubben har nu bett om ursäkt.
Många supportrar reagerade på fotbollslaget FC Seouls publik på söndagen. Klubben har nu bett om ursäkt. Foto: Ryu Young-suk/AP

Sexdockor ”hejade” på FC Seoul när fotbollslaget på söndagen mötte Gwangju FC. Klubben har bett om ursäkt och skyller på ett missförstånd med leverantören, skriver The Guardian.

DN Text

K League, den sydkoreanska högstaligan i fotboll, var den första att starta sedan det nya coronaviruset stoppade idrott världen över. Förra helgen sågs matcherna av en stor tv-publik, långt utanför Sydkorea.

Spelet har skett utan publik och för att arenan skulle se mindre tom ut satte FC Seoul inför söndagens match ut pappbilder på lagets spelare. Men klubben valde också att placera ut dockor på läktarna för att få en mer verklig känsla av publik.

Bilderna från arenan fick dock många tv-tittare att reagera på dockornas utseende, med väldigt stora bröst och tydliga bröstvårtor. Enligt sajten Koreaboo hade flera dockor även t-shirts och reklamskyltar för ett företag som strömmar barnförbjudet innehåll där dockorna marknadsförs som sexdockor.

FC Seoul uppmanades av fans i sociala medier att be om ursäkt, vilket klubben nu har gjort. På Instagram har ett längre meddelande lagts ut där klubben skriver att ett missförstånd skett. Enligt The Guardian skriver klubben att den hade kollat med sin leverantör och fått en försäkran om att dockorna inte är avsedda för sexuellt bruk.

”Vi vill be om ursäkt till supportrarna. Vi är uppriktigt ledsna.”

Enligt FC Seoul var avsikten att göra något lättsamt i dessa svåra tider. Klubben fortsätter dock att hävda att det är skyltdockor och inget annat. Förklaringen till reklamen för firman som säljer sexleksaker ska vara att företaget som levererat dockorna till fotbollsklubben också levererar dockor till den firman och att ett fel skett i kommunikationen med leverantören.

”Vi kommer att tänka till en extra gång på vad vi måste göra för att försäkra oss om att något sådant här inte inträffar igen.”

Många fans har dock ifrågasatt förklaringen, skriver Koreaboo. Sajten citerar flera supportrar. En undrande formulerar sig så här:

”Det måste ha varit ett antal personer involverade i att få dem godkända, skickade, klädda och utplacerade. I den processen, var det ingen som ifrågasatte utseendet på dessa skyltdockor? Och om de, som de sa, behövde kontrollera flera gånger med leverantören om skyltdockornas natur... tänkte de på att de kunde ha valt en helt annan leverantör?”

Enligt Koreaboo kan klubben komma att bestraffas för reklamen på dockorna då reklam av sexuell opassande art är förbjuden.