Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotbollsstjarnor-brot-karantan-missar-aterstarten/

Sport

Fotbollsstjärnor bröt karantän – missar återstarten

Dortmunds Emre Can, till höger, är en av två Dortmundstjärnor som missar lördagens återstart sedan han tvingades bryta mot karantänsreglerna. Arkivbild.
Dortmunds Emre Can, till höger, är en av två Dortmundstjärnor som missar lördagens återstart sedan han tvingades bryta mot karantänsreglerna. Arkivbild. Foto: Martin Meissner/AP

Förre Liverpoolstjärnan Emre Can och belgiske landslagsspelaren Axel Witsel missar Dortmunds derby mot Schalke 04 i återstarten av Bundesligafotbollen på lördag.

TT Text

Anledningen – de var tvungna att lämna lagets karantän för att få behandling för muskelsträckningar.

Bundesliga blir den första stora fotbollsligan som återstartar efter coronapandemin och inför den måste samtliga spelare hållas i karantän i en vecka. Witsel och Can råkade ut för sina skador under träning och har missat två träningsmatcher med Dortmund.

Nu tvingas de också avstå Ruhrderbyt i återstarten som spelas utan publik.

– Vi är vana att spela inför 82 000 åskådare. Det blir en extrem utmaning att förbereda sig mentalt för att spela utan att bli påhejad och pådriven av atmosfären, säger Dortmunds tränare Lucien Favre till Bild.

Läs mer: Hetaste derbyt inleder Bundesliga: ”Inte vettigt att starta nu”