Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

December i sportväg – vad minns du?

Grönborgs DIF-flört, målfest, guldmiss och ett vemodigt avsked. Vad minns du från sporthändelserna i december?

Hans Jansson
Rätta artikel

1 av 12

Klubblaget. När Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg presenterade truppen till Channel One Cup i Ryssland fanns det plats för många spelare från Djurgården.. Hur många var det från "Mesta mästarna" som Grönborg tog ut?

Nästa fråga

2 av 12

Platsen. Sveriges herrar jagade VM-guldet i innebandy, men förlorade återigen VM-finalen mot Finland. Var avgjordes mästerskapet?

Nästa fråga

3 av 12

Målfest. De svenska handbollsdamerna missade medalj på EM, men en spelare gjorde stort avtryck i 39-30-segern mot Ryssland. Vem var det som gjorde 17 mål?

Nästa fråga

4 av 12

Mästarna. De hade vunnit VM-guld, men nu var det första gången som de blev Europamästare i damhandboll. På hemmaplan dessutom. Vilken nation handlar det om?

Nästa fråga

5 av 12

Utslagen. MMA–stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson förlorade titelmatchen mot Jon Jones. I vilken rond bröt domaren matchen?

Nästa fråga

6 av 12

Dubbelseger. Stina Nilsson vann sprinten i Toblach som inledde Tour de Ski. Men det blev även en svenska på andra plats. Vem var det som blev tvåa?

Nästa fråga

7 av 12

Avskedet. På en känslosam presskonferens berättade en av skidvärldens stora att han avslutar elitsatsningen. Det handlar naturligtvis om Petter Northug. Hur många VM-guld tog norrmannen under karriären?

Nästa fråga

8 av 12

Comebacken. Ole Gunnar Solskjær ersatte portugisen José Mourinho som tillfällig tränare i Manchester United. Vilken klubb var det norrmannen lämnade för uppdraget i Premier League?

Nästa fråga

9 av 12

Sparkad. Leksand sparkade ishockeytränare Leif Carlsson efter nio raka förluster. Vem ersatte Carlsson i båset? photo

Nästa fråga

10 av 12

Skrällen. Malmö FF svarade för en jätteskräll när man besegrade Besiktas med 1-0 och gick vidare i Europa League. Vilka möter skåningarna nu i den kommande 16-delsfinalen?

Nästa fråga

11 av 12

Kaptenen. Junior-VM i ishockey pågår för fullt i Vancouver. Vem är lagkapten i Juniorkronorna?

Nästa fråga

12 av 12

Avskedet. Den sista handbollsmatchen är spelad, nu ska hallen rivas och ge plats för Västlänken. Vad heter hallen i Göteborg som Redbergslid haft som hemmaarena sedan 1980.

Du har svarat på 0 av 12 frågor