Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

December-quiz: Vem gjorde guldmålet i VM-finalen?

2019 års sista månad bjöd bland annat på VM-guld i innebandy, rafflande VM-handboll, en efterlängtad golfseger och ett magiskt hockeymål.

Har du koll på decembers stora sporthändelser?

Utmana kompisarna med tio frågor i DN-sportens månadsquiz.

1 av 10

Priset. Bragdguldet delades ut. Vem var det som belönades med utmärkelsen 2019?

Nästa fråga

2 av 10

Arenan. För första gången sedan 1960-talet möttes AIK:s och Hammarbys herrlag i ett glödhett bandyderby i högsta serien. AIK drog det längsta strået och vann med 3–2. Var spelades matchen?

Nästa fråga

3 av 10

Världsmästarna. Sveriges handbollsdamer var med i medaljfajten i VM, men slutade sjua till slut. Vilken nation var det som vann VM?

Nästa fråga

4 av 10

Guldhjälten. Sveriges damer blev världsmästare i innebandy för sjunde gången i rad. Finalen mot Schweiz avgjordes efter förlängning. Vem sköt guldmålet?

Nästa fråga

5 av 10

Superstjärnan. Henrik Stenson satte världseliten i golf på plats när han efter två års segertorka vann Hero World Challenge. Var spelades tävlingen?

Nästa fråga

6 av 10

Dubbelsegern. De svenska damerna dominerade skidsprinten i slovenska Planica och vann dubbelt. Stina Nilsson blev tvåa. Men vem vann?

Nästa fråga

7 av 10

Fiaskot. Tre Kronor förlorade mot Finland i Channel One Cup med 5–1. Till och med den finländska målvakten gjorde mål. Vad heter han?

Nästa fråga

8 av 10

Avskedet. Markus Rosenberg avslutade karriären i stor stil och bidrog till att Malmö FF gick vidare i Europa League. Vilka möter skåningarna i den kommande 16-delsfinalen?

Nästa fråga

9 av 10

Kaptenen. Sverige fick en ny Davis Cup-kapten i tennis efter Johan Hedsberg. Vad heter han?

Nästa fråga

10 av 10

Liraren. Nils Höglander gjorde ett så kallat ”Zorro-mål” när Juniorkronorna besegrade Finland i junior-VM i ishockey. I vilken SHL-klubb spelar Höglander?

Du har svarat på 0 av 10 frågor