Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

December-quiz: Vem gjorde guldmålet i VM-finalen?

2019 års sista månad bjöd bland annat på VM-guld i innebandy, rafflande VM-handboll, en efterlängtad golfseger och ett magiskt hockeymål.

Har du koll på decembers stora sporthändelser?

Utmana kompisarna med tio frågor i DN-sportens månadsquiz.

1 av 10

Priset. Bragdguldet delades ut. Vem var det som belönades med utmärkelsen 2019?

Nästa fråga

2 av 10

Arenan. För första gången sedan 1960-talet möttes AIK:s och Hammarbys herrlag i ett glödhett bandyderby i högsta serien. AIK drog det längsta strået och vann med 3–2. Var spelades matchen?

Nästa fråga

3 av 10

Världsmästarna. Sveriges handbollsdamer var med i medaljfajten i VM, men slutade sjua till slut. Vilken nation var det som vann VM?

Nästa fråga

4 av 10

Guldhjälten. Sveriges damer blev världsmästare i innebandy för sjunde gången i rad. Finalen mot Schweiz avgjordes efter förlängning. Vem sköt guldmålet?

Nästa fråga

5 av 10

Superstjärnan. Henrik Stenson satte världseliten i golf på plats när han efter två års segertorka vann Hero World Challenge. Var spelades tävlingen?

Nästa fråga

6 av 10

Dubbelsegern. De svenska damerna dominerade skidsprinten i slovenska Planica och vann dubbelt. Stina Nilsson blev tvåa. Men vem vann?

Nästa fråga

7 av 10

Fiaskot. Tre Kronor förlorade mot Finland i Channel One Cup med 5–1. Till och med den finländska målvakten gjorde mål. Vad heter han?

Nästa fråga

8 av 10

Avskedet. Markus Rosenberg avslutade karriären i stor stil och bidrog till att Malmö FF gick vidare i Europa League. Vilka möter skåningarna i den kommande 16-delsfinalen?

Nästa fråga

9 av 10

Kaptenen. Sverige fick en ny Davis Cup-kapten i tennis efter Johan Hedsberg. Vad heter han?

Nästa fråga

10 av 10

Liraren. Nils Höglander gjorde ett så kallat ”Zorro-mål” när Juniorkronorna besegrade Finland i junior-VM i ishockey. I vilken SHL-klubb spelar Höglander?

Du har svarat på 0 av 10 frågor

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!