Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Har du koll på VM så här långt?

Från Brasilien har vi fått ta del av en veckas målkalas och folkfest i fotbollens tecken. Vad minns du av VM så här långt?

DN Text

1 av 10

Första målet Öppningsmatchen mellan Brasilien och Kroatien slutade 3-1 och värdlandet stod för samtliga mål. Vem gjorde självmålet?

Nästa fråga

2 av 10

Bollen Under fotbolls-VM i Tyskland 2006 användes bollen ”Teamgeist”, och i mästerskapen i Sydafrika 2010 bollen ”Jabulani”. Vad heter bollen som används i Brasilien?

Nästa fråga

3 av 10

Klubblaget Anfallaren Joel Campbell var en tongivande spelare när hans Costa Rica besegrade Uruguay. Han är utlånad till Olympiakos, men till vilken klubb är han kontrakterad?

Nästa fråga

4 av 10

Allsvensken Två allsvenska spelare deltar i 2014 års fotbolls-VM för herrar. AIK:s Celso Borges spelar för Costa Rica och Malmö FF:s Miiko Albornoz spelar för… vilka då?

Nästa fråga

5 av 10

Högoddsaren Spanien var nummer 1 på Fifas världsranking när grupplottningen gjordes förra året. Det lägst rankade VM-landet återfinns på plats 59. Vilket är landet?

Nästa fråga

6 av 10

Avståndet För första gången i fotbolls-VM:s historia använder sig domarna av sprej i samband med frisparkar. Hur långt ska avståndet mellan bollen och motspelarna vara tills bollen är i spel, enligt regelboken?

Nästa fråga

7 av 10

Utvisningen Vem fick turneringens första röda kort?

Nästa fråga

8 av 10

Målspottaren En spelare lyckades göra hattrick i den första gruppspelsomgången. Vem?

Nästa fråga

9 av 10

Snabben Clint Dempsey gjorde VM-historiens femte snabbast mål när USA mötte Ghana. Vad stod klockan på när amerikanen gav sitt lag ledningen?

Nästa fråga

10 av 10

Inhopparen Outsidern Belgien var favorittippad inför matchen mot Algeriet, men laget var riktigt nära att tappa poäng. Vem kom in och satte det avgörande 2-1-målet för "De röda djävlarna"?

Du har svarat på 0 av 10 frågor