Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Klarar du idrottsstjärnornas smeknamn?

Vad hette ”Snoddas” i verkligheten och vad kallas den före detta landslagscyklisten Thomas Löfqvist? Och vem var Anna Larsson?

Det är tre frågor i DN-sportens quiz om idrottsstjärnornas smeknamn.

Hur många klarar du?

Rätta artikel

1 av 12

Hockeyhjälten. Lennart Häggroth var målvakt i Tre Kronor och spelade i laget som vann VM-guld i Colorado Springs 1962. Vad hade han för smeknamn?

Nästa fråga

2 av 12

Sångaren. ”Snoddas” var en legendarisk bandyspelare och blev folkkär när han framförde sången ”Flottarkärlek” i radioprogrammet Karusellen. Vilket var hans riktiga namn?

Nästa fråga

3 av 12

Cyklisten. Thomas Löfkvist har fått sitt smeknamn tack vare sitt ursprung. Vilket är namnet?

Nästa fråga

4 av 12

Förbundskaptenen. Hans Lindberg var spelare i Tre Kronor och senare även förbundskapten. Vad kallas han för?

Nästa fråga

5 av 12

Världsstjärnan. Magnus Wislander är en av de största genom tiderna i svensk handboll. Vad har han för smeknamn?

Nästa fråga

6 av 12

Pingisstjärnan. ”Hammaren” är en av Sveriges bästa bordtennisspelare genom tiderna med bland annat tre VM-guld i dubbel. Vilket var hans riktiga namn?

Nästa fråga

7 av 12

Legendaren. Bengt Berndtsson spelade 17 säsonger i IFK Göteborg och omnämns ofta som en av de bästa spelarna någonsin i klubben. Vad kallades han?

Nästa fråga

8 av 12

Löparstjärnan. Anna Larsson var en framgångsrik löpare och satte bland annat fyra världsrekord på 1940-talet? Hon kallades kort och gott för, ja vadå?

Nästa fråga

9 av 12

Längdskidåkaren. Marie-Helene Westin (senare Östlund) blev mest känd för sitt VM-guld på 20 kilometer i Oberstdorf. Vad kallas hon för?

Nästa fråga

10 av 12

Hockeyproffset. Före detta hockeyproffset Per–Johan Axelsson kallades ibland för ”PJ” i Nordamerika – i Sverige är han känd under ett annat smeknamn. Vilket?

Nästa fråga

11 av 12

Tennisliraren. Joachim Johansson vann tre titlar på ATP–touren i tennis, men tvingades avsluta karriären i förtid på grund av skador. Vad kallas han?

Nästa fråga

12 av 12

Storskytten. Björn Andersson, storväxt storskytt i handboll, hade ett smeknamn uppkallat efter en rollfigur i den populära tv-serien ”Familjen Addams”. Vilket?

Du har svarat på 0 av 12 frågor