Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Minns du sporten i september?

Ett friidrotts-VM började men det hände också mycket annat. Minns du dramat i golfens Solheim Cup eller var Djurgårdens premiärmatch i basketligan spelades?

Utmana kompisarna i DN:s månadsquiz om septembers sporthändelser.

1 av 10

Premiären. Svenska hockeyligan (SHL) drog i gång med buller och bång. Hur gick det för nykomlingen Oskarshamn i premiären mot Skellefteå?

Nästa fråga

2 av 10

Dramat. Europa vann Solheim Cup, lagmatchen i golf mot USA, som blev olidligt spännande. Vem satte den avgörande putten?

Nästa fråga

3 av 10

Avskedet. Tränaren Joel Cedergren fick lämna Gif Sundsvall efter en blytung säsong i fotbollsallsvenskan. Vem ersatte honom?

Nästa fråga

4 av 10

Landet. Rebecca Peterson vann sin första WTA-titel när hon besegrade Elena Rybakina i raka set. Var spelades turneringen?

Nästa fråga

5 av 10

Publikfesten. AIK vann det glödheta fotbollsderbyt mot Djurgården med 1–0 inför storpublik. Hur många åskådare fanns på Friends arena?

Nästa fråga

6 av 10

Guldet. Smederna blev svenska mästare i speedway för tredje året i rad. Vilket lag var det som Eskilstunalaget besegrade i SM-finalen?

Nästa fråga

7 av 10

Målskytten. Sverige spelade 1–1 mot Norge i fotbollens EM-kval. Vem gjorde det svenska målet?

Nästa fråga

8 av 10

Motståndaren. Världstvåan Rafael Nadal höll för favorittrycket och vann den rafflande US Open-finalen i tennis. Vem besegrade han i finalen?

Nästa fråga

9 av 10

Klubben. Vilken storklubb var det som slog ut Kopparbergs Göteborg i Champions League?

Nästa fråga

10 av 10

Hallen. Djurgården spelade sin första match i basketligan och besegrade Jämtland. Var i Stockholm spelades matchen?

Du har svarat på 0 av 10 frågor