Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Minns du sporthändelserna i september?

Sverige red hem en medalj på ryttar-VM, både allsvenskan och SHL har skapat rubriker utanför planerna/rinkarna och en av Sveriges stora idrottare avled. Det och mycket mer hände den gångna månaden.

Testa vad du minns av sporthändelserna i september i vårt quiz.

1 av 12

Grenen. Svenska damerna vann Finnkampen, medan de blågula herrarna förlorade knappt och tävlingen avgjordes i den absolut sista grenen – vilken?

Nästa fråga

2 av 12

Landet. Sofia Jakobsson sköt Sverige till fotbolls-VM 2019. Vilket land mötte landslaget i den sista kvalmatchen?

Nästa fråga
Jörgen Lindgren, vd för Svenska Hockeyligan.

3 av 12

I blåsväder. SHL:s domarbas fick kritik innan serien hann starta. De senaste omgångarna har publiken i flera arenor skanderat ”SHL - Hockeymördare”. Vad heter SHL:s vd som fått ägna månaden åt att gå i försvarsställning?

Nästa fråga

4 av 12

I blåsväder 2. I allsvenskan i fotboll började skandalerna med en inkastad bengal på Hammarbys familjeläktare. Men sedan briserade nyheten om sexism, rasism och pennalism i en klubb. Tränarna fick sparken och sportchefen avgick. Vilken är klubben?

Nästa fråga
Frank Andersson.

5 av 12

56:an. Brottaren Frank Andersson avled i sviterna av en hjärtoperation. Andersson var en av flera stora svenska sportprofiler födda år 1956. Vem nedan är inte en av dem?

Nästa fråga

6 av 12

Sporten. En svensk valdes till ordförande i ett internationellt vintersportförbund. I vilken sport?

Nästa fråga

7 av 12

Medaljen. Dressyrlaget var väldigt nära medalj men blev utan. I stället var det hopplandslaget som tog Sveriges första medalj i ryttar-VM på 16 år. Vilken valör?

Nästa fråga
Sarah Sjöström från tävlingar tidigare i år.

8 av 12

Vinnaren. Sarah Sjöström vann världscupen i fjol och har inlett årets titeljakt på ett imponerande sätt. Hur många segrar har hon tagit i sina 15 finaler?

Nästa fråga

9 av 12

Skribenten. Wada hävde avstängningen av den ryska antidopningsorganisationen Rusada, som stängdes av 2015 efter en rapport om systematisk och statsstödd dopning. Vem skrev rapporten?

Nästa fråga
Henrik Zetterberg säger ”tack och hej då” till Detroit och hela hockeykarriären.

10 av 12

Avskedet. NHL-stjärnan Henrik Zetterberg tvingades meddela att ishockeykarriären är över. Varför?

Nästa fråga
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, PWR Racing, Jessica Bäckman, WestCoast Racing, Oskar Krüger, Micke Kågered Racing och Alex Andersson, Brovallen Design, kämpar på STCC-banan. Nu pågår även en strid vid sidan av – om vad som är tillåtet gällande utformningen av de olika bilarnas avgassystem.

11 av 12

Avgastvisten. Årets STCC-mästerskap fick en märklig upplösning. Först korades den första kvinnliga segraren i ett lopp, sedan blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskad för att sedan få tillbaka vinsten. Tvisten rörde avgassystemet. Men vem vann till slut mästerskapet?

Nästa fråga
Thomas Bjørn (i mitten) ångrar nu sitt löfte.

12 av 12

Löftet. Europa vann Ryder Cup i golf. Vad lovade kaptenen Thomas Bjørn att tatuera in vid seger över USA?

Du har svarat på 0 av 12 frågor