Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Plumpar och succéer – minns du sporten i augusti?

Hur gick det för hopplandslaget i ridsport-EM i Nederländerna och hur många medaljer tog Tove Alexandersson i orienterings-VM i Norge?

Det är två frågor i DN-sportens månadsquiz.

Utmana kompisarna och testa vad du minns om augustis händelser.

1 av 10

Missen. Det svenska hopplandslaget siktade på guld i ridsport-EM i Nederländerna, men misslyckades. Vilken plats blev det till slut?

Nästa fråga

2 av 10

Hjälten. Djurgården vann toppmötet mot Malmö FF i fotbollsallsvenskan med 1–0. Vem gjorde matchens enda mål?

Nästa fråga

3 av 10

Hemmafavoriten. Golfstjärnan Henrik Stenson kom hem och spelade Scandinavian Invitation på Hills i Mölndal. Hur gick det för honom?

Nästa fråga

4 av 10

Bojkotten. Damkronorna skapade rubriker när samtliga spelare som var uttagna tackade nej till att medverka i en landslagssamling. Vad heter Damkronornas lagkapten?

Nästa fråga
Armand Duplantis.

5 av 10

Rekordhoppet. Stavhopparen Armand Duplantis raderade ut ett 30 år gammalt Stadionrekord när han överlägset vann i Finnkampen på Stockholms stadion. Hur högt hoppade han?

Nästa fråga

6 av 10

Målskytten. AIK misslyckades med att gå vidare till Europa League i fotboll efter totalt 1-6 mot skotska Celtic. Vem gjorde AIK:s enda mål i dubbelmötet?

Nästa fråga

7 av 10

Succén. Orienterings-VM i Norge blev en stor svensk framgång. Inte minst för Tove Alexandersson som dominerar sporten. Hur många guld vann hon?

Nästa fråga

8 av 10

Chefen. I början av april presenterades en ny landslagschef i skidor. Men han fick sparken efter bara fyra månader. Vad heter han?

Nästa fråga

9 av 10

Tillbaka. Mountainbikeåkaren och den olympiska mästarinnan Jenny Rissveds är tillbaka i världstoppen efter segern i schweiziska Lenzerheide. Från vilken stad i Dalarna kommer den framgångsrika cyklisten?

Nästa fråga

10 av 10

Nationen. Rory McIlroy blev 145 miljoner kronor rikare när han vann Fedex cup i golf. Från vilket land kommer superstjärnan?

Du har svarat på 0 av 10 frågor