Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Rekordkast och rekordhopp – minns du sporten i juni?

Fotbolls-VM i Frankrike dominerade nyhetsflödet i juni och fortsättning följer. Men det fanns annat på agendan också som friidrott, tennis och golf.

Minns du de uppmärksammade händelserna senaste månaden – testa DN-sportens månads-quiz.

1 av 12

Mästarna. Champions League-finalen i fotboll spelades i Madrid, Spanien. Men det var ett engelskt lag som vann. Vilket?

Nästa fråga

2 av 12

Pristagaren. Vinter-OS i Sydkorea blev en stor framgång för Sverige och en av medaljörerna tilldelades ”Victoriapriset”. Vem?

Nästa fråga

3 av 12

Rekordhoppet. Angelica Bengtsson satte svenskt rekord i stavhopp vid Diamond League-galan i Rom. Hur högt hoppade hon?

Nästa fråga

4 av 12

Rekordkastet. Även diskuskastaren Daniel Ståhl satte svenskt rekord, med 71.86 i Bottnarydskastet utanför Jönköping. För vilken klubb tävlar den svenska världsstjärnan?

Nästa fråga

5 av 12

Damsegraren. Gruskungen Rafael Nadal vann sin tolfte singeltitel i franska tennismästerskapen, men vem var det som segrade i damernas final?

Nästa fråga

6 av 12

Avskedet. MMA-stjärnan Alexander Gustafsson förlorade huvudmatchen i UFC–galan i Globen mot Anthony Smith och deklarerade efteråt att han slutar. I vilken rond bröt domaren matchen?

Nästa fråga

7 av 12

Målskytten. Sverige vann premiären mot Chile i fotbolls-VM i Frankrike med 2–0. Vem var det som satte det första svenska målet i turneringen?

Nästa fråga

8 av 12

Spelaren. US Open avgjordes på klassiska Pebble Beach i Kalifornien. Vem var det som vann en av golfens tyngsta titlar?

Nästa fråga

9 av 12

Platsen. Det blir inget vinter-OS i Sverige 2026, i stället avgörs spelen i italienska Milano och Cortina. Var ägde den avgörande OS-omröstningen rum?

Nästa fråga

10 av 12

Klubben. Stina Blackstenius bröt sin långa måltorka i landslaget och sköt Sverige till både kvartsfinal och semifinal i fotbolls-VM efter två avgörande mål. I vilken svensk klubb spelar 23-åringen?

Nästa fråga

11 av 12

Klubben 2. Vid den årliga NHL–draften i ishockey valdes Philip Broberg i den första rundan, som åttonde spelare, av Edmonton Oilers. I vilken klubb spelade 18-åringen förra säsongen?

Nästa fråga

12 av 12

Staden. SM-veckan har blivit en tradition, den pågår till den 2 juli och samlar flertalet idrotter. I vilken stad avgörs SM-veckan i sommar?

Du har svarat på 0 av 12 frågor