Hoppa till innehållet

Rekordkast och rekordhopp – minns du sporten i juni?

Fotbolls-VM i Frankrike dominerade nyhetsflödet i juni och fortsättning följer. Men det fanns annat på agendan också som friidrott, tennis och golf.

Minns du de uppmärksammade händelserna senaste månaden – testa DN-sportens månads-quiz.

1 av 12

Mästarna. Champions League-finalen i fotboll spelades i Madrid, Spanien. Men det var ett engelskt lag som vann. Vilket?

Nästa fråga

2 av 12

Pristagaren. Vinter-OS i Sydkorea blev en stor framgång för Sverige och en av medaljörerna tilldelades ”Victoriapriset”. Vem?

Nästa fråga

3 av 12

Rekordhoppet. Angelica Bengtsson satte svenskt rekord i stavhopp vid Diamond League-galan i Rom. Hur högt hoppade hon?

Nästa fråga

4 av 12

Rekordkastet. Även diskuskastaren Daniel Ståhl satte svenskt rekord, med 71.86 i Bottnarydskastet utanför Jönköping. För vilken klubb tävlar den svenska världsstjärnan?

Nästa fråga

5 av 12

Damsegraren. Gruskungen Rafael Nadal vann sin tolfte singeltitel i franska tennismästerskapen, men vem var det som segrade i damernas final?

Nästa fråga

6 av 12

Avskedet. MMA-stjärnan Alexander Gustafsson förlorade huvudmatchen i UFC–galan i Globen mot Anthony Smith och deklarerade efteråt att han slutar. I vilken rond bröt domaren matchen?

Nästa fråga

7 av 12

Målskytten. Sverige vann premiären mot Chile i fotbolls-VM i Frankrike med 2–0. Vem var det som satte det första svenska målet i turneringen?

Nästa fråga

8 av 12

Spelaren. US Open avgjordes på klassiska Pebble Beach i Kalifornien. Vem var det som vann en av golfens tyngsta titlar?

Nästa fråga

9 av 12

Platsen. Det blir inget vinter-OS i Sverige 2026, i stället avgörs spelen i italienska Milano och Cortina. Var ägde den avgörande OS-omröstningen rum?

Nästa fråga

10 av 12

Klubben. Stina Blackstenius bröt sin långa måltorka i landslaget och sköt Sverige till både kvartsfinal och semifinal i fotbolls-VM efter två avgörande mål. I vilken svensk klubb spelar 23-åringen?

Nästa fråga

11 av 12

Klubben 2. Vid den årliga NHL–draften i ishockey valdes Philip Broberg i den första rundan, som åttonde spelare, av Edmonton Oilers. I vilken klubb spelade 18-åringen förra säsongen?

Nästa fråga

12 av 12

Staden. SM-veckan har blivit en tradition, den pågår till den 2 juli och samlar flertalet idrotter. I vilken stad avgörs SM-veckan i sommar?

Du har svarat på 0 av 12 frågor