Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Stavbragd, rekordlopp och en kul final – minns du friidrotts-VM?

VM i friidrott är över för den här gången. Vad minns du av det i många avseenden kritiserade mästerskapet i Doha, Qatar?

Har du koll på de svenska medaljörerna? Vem vann damernas och herrarnas 100 meter och vem stötte längst i den spännande kulfinalen?

Utmana kompisarna och testa DN-sportens VM-quiz.

1 av 12

Stavbrottet. Angelica Bengtsson knäckte staven, men visade mental styrka och kom tillbaka och satte svenskt rekord med 4,80 meter i sista hoppet. Vilken blev hennes placering i finalen?

Nästa fråga

2 av 12

Dramatiken. Herrarnas kulfinal blev en av de mest minnesvärda. Vem var det som vann med en ynka centimeters marginal?

Nästa fråga

3 av 12

Distansen. Perseus Karlström tog brons i gång – trots att ”huvudet kokade” i hettan. På vilken distans?

Nästa fråga

4 av 12

Snabbaste mannen. 100 meter herrar brukar vara höjdpunkten under ett VM. Men vinnaren höll på att inte komma till start i mästerskapet på grund av tre missade dopningskontroller. Vem var det som vann?

Nästa fråga

5 av 12

Snabbaste kvinnan. ... och vem kan kalla sig världens snabbaste kvinna efter guldet på 100 meter?

Nästa fråga

6 av 12

Guldmannen. Daniel Ståhl fick till slut sitt VM-guld i diskus. I vilken omgång klämde han i med segerkastet?

Nästa fråga

7 av 12

Höjden. Armand Duplantis knep silvret i den dramatiska stavfinalen. Amerikanen Sam Kendricks besegrade 19-åringen tack vare färre rivningar. Hur högt hoppade den svenska stjärnan?

Nästa fråga

8 av 12

Rekordet. Kalle Berglund satte svenskt rekord på 1.500 meter och slutade nia i VM-finalen. Hur lyder det nya svenska rekordet?

Nästa fråga

9 av 12

Vinnaren. Kim Amb jagade medalj på VM:s sista dag, men fick inte till det i spjutfinalen utan slutade åtta. Vem var det som vann?

Nästa fråga

10 av 12

Ifrågasatt. Under mästerskapet stängdes tränaren Alberto Salazar av. En löpare i hans träningsgrupp tog dubbla VM-guld, men fick också svara på dopningsfrågor efter skandalen. Vad heter hon?

Nästa fråga

11 av 12

Nationalhjälten. Många dagar var publiktomma, men på fredagen fylldes i alla fall delar av läktarna. I vilken gren tog Qatars Mutaz Essa Barshim guld?

Nästa fråga

12 av 12

Nästa VM. 2022 står Qatar som arrangör för ännu ett globalt mästerskap. Vilket?

Du har svarat på 0 av 12 frågor