Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om den svenska OS-truppen?

Sverige skickar rekordmånga deltagare till vinter-OS i Pyeongchang. Hela 110 svenskar är på plats. Men känner du igen namnen i truppen? 

Rätta artikel

1 av 12

Skidåkaren. Han har två OS-guld i 4x10 km stafett och ett OS-brons från Sotji 2014 i 15 km klassiskt. Han är uppvuxen i Iggesund och tävlar för Hudiksvalls IF. Vem är han?

Nästa fråga

2 av 12

OS-räven. Hon gör i år sitt fjärde OS, och hon är bara 28 år gammal. Har gjort fyra år säsonger i University of Minnesota-Duluth. Spelar till vardags i Linköping i SDHL.

Nästa fråga

3 av 12

Fransyskan. Den här personen är född i Briançon, Frankrike och började tävla för Sverige 2017. I ungdoms-OS 2012 tog hon ett guld, vem är hon?

Nästa fråga

4 av 12

Konståkningstalangen Hon är en av de yngsta i OS-truppen och den enda konståkaren. Hon beskrivs som en av de största talangerna någonsin. Är född i Odessa, Ukraina, men är bosatt i Göteborg. Vem?

Nästa fråga

5 av 12

Hockeyspelaren. Är mest känd för sitt straffmål i VM 2013 som gav Sverige segern i kvartsfinalen mot Kanada. Har gjort flera år i Frölunda men har på senare år spelat utomlands, där han främst har profilerat sig i den schweiziska ligan. Spelar till vardags i ZSC Lions.

Nästa fråga

6 av 12

Freestyleåkaren. Han har flera X-games-guld i big air som tyvärr inte är någon OS-gren. Men har ett X-games-guld från 2018 i slopestyle som han tävlar i under OS. Blev sexa i Sotji 2014, och ses i år som ett av Sveriges största guldhopp.

Nästa fråga

7 av 12

Skippern. Har hela sju mästerskapsguld och tog OS-brons 2014. Är skipper i herrarnas curlinglag som ses som ett av Sveriges absolut främsta guldhopp.

Nästa fråga

8 av 12

Guldhoppet. Har de senaste åren seglat upp som ett av våra största OS-hopp, och det ska mycket till om det inte blir medalj i OS. Leder världscupen i skicross i år och har ett VM-guld på meritlistan. Är född i Kramfors.

Nästa fråga

9 av 12

Puckelpiståkaren. "Rookie of the year" i världscupen i fjol och vinnare av Europacupen 2016. För ett år sedan slutade han trea i världscuptävlingen i Val St Come. Är född 2000 och har etablerat sig i världstoppen i puckelpist.

Nästa fråga

10 av 12

Skridskoåkaren. Tog två JVM-guld men la sedan skridskorna på hyllan. För lite drygt två år sedan påbörjades satsningen igen och han är nu uttagen som den enda svenska skridskoåkaren i OS.Vem?

Nästa fråga

11 av 12

Skidtalangen. Född 1997 är hon en av våra största skidtalanger. Var med i stafettlaget som tog VM-silver i Lahtis 2017 och har tre guld på JVM. Är född i Sollefteå och har även blivit uttagen junior-EM i friidrott 2015.

Nästa fråga

12 av 12

Freeskiingstjärnan. Uppladdningen har störts av en korsbandsskada och hennes OS-medverkan har länge varit ett frågetecken. Lyckades ta en plats till slut och har en imponerande meritlista sedan tidigare. Ett VM-silver i slopestyle 2017 och ett X-games-guld i Slopestyle 2015 är det som främst sticker ut.

Du har svarat på 0 av 12 frågor