Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om idrottare på vita duken?

Då och då händer det att idrottare tar steget över till filmvärlden. Gör DN:s quiz och testa dina kunskaper om idrottare som har blivit skådespelare.

Anton Johansson
Rätta artikel

1 av 10

Nordberg. Amerikansk fotbollsspelare vars liv har varit väldigt uppmärksammat sedan hans tidigare fru hittades död – något som blev en tv-serie. I filmväg är han mest känd för sin roll som Nordberg i Den nakna pistolen.

Nästa fråga

2 av 10

Oscarsvinnaren. Den här tidigare NBA-stjärnan fick 2018 ta emot en Oscar för bästa animerade kortfilm. Filmen heter Dear Basketball.

Nästa fråga

3 av 10

Terminator. Kanske den mest kända av dem alla. Den tidigare kroppsbyggaren kommer alltid att vara associerad med sin roll som Terminator.

Nästa fråga

4 av 10

MMA-stjärnan. Hon vann OS-brons i judo 2008 och är framför allt känd för MMA. I filmväg har hon varit med i Entourage och The Expendables 3.

Nästa fråga

5 av 10

Wrestlaren. Gammal wrestlingstjärna som har blivit ett stort namn i den amerikanska filmindustrin. Är med i flera Fast & Furious-filmer, nyinspelningen av Baywatch och tv-serien Ballers.

Nästa fråga

6 av 10

Svenske boxaren. Tidigare svensk boxare som var med i filmen Stockholmsnatt – som baserades på hans liv. Var även med i 9 millimeter.

Nästa fråga

7 av 10

Tennisstjärnan. En av världens bästa tennisspelare har 39 Grand slam-titlar men har också varit med i flera filmer och tv-serier. Senast var amerikanskan med i filmen Pixels från 2015.

Nästa fråga

8 av 10

Fotbollsspelaren. Var en väldigt fysisk spelare på fotbollsplanen och spenderade större delen av sin karriär i Wimbledon. Gjorde sin filmdebut i Guy Ritchies film ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels”.

Nästa fråga

9 av 10

Ivan Drago. Har varit både svensk mästare och europamästare i karate. Fick sitt genombrott som den ryske boxaren Ivan Drago i Rocky IV.

Nästa fråga

10 av 10

Basketstjärnan. Looney Tunes-gänget och den här basketstjärnan som spelade sig själv medverkade i filmen Space Jam från 1996.

Du har svarat på 0 av 10 frågor