Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om sportfilmer?

På fredagen är det premiär för den nya filmen om Björn Borg men genom åren har det gjorts många filmer om kända sportprofiler och händelser. Hur mycket kan du om dessa? Testa dig i DN:s sportfilmsquiz!

1 av 15

Björn Borg. Vem spelar den unge Björn Borg i filmen Borg?

Nästa fråga

2 av 15

Bagarn. Denne mittback är en av Sveriges mesta landslagsspelare i fotboll. Han gjorde en mindre bejublad insats som Bagarn i filmen om Åshöjden. Vad heter han?

Nästa fråga

3 av 15

Talangen. Vad heter Bo Widerbergs film från 1974 om sexårige Johan som får spela i fotbollslandslaget och aldrig somnar när Ronnie Hellström läser godnattsagor?

Nästa fråga

4 av 15

OS-jakten. Den här filmen från 1981 vann fyra Oscar och handlar om två brittiska löpares väg mot OS i Paris 1924. Vad heter den?

Nästa fråga

5 av 15

Örnen. Vilken sport utövade Eddie the Eagle? Filmen med samma namn kom 2016.

Nästa fråga
Clint Eastwood

6 av 15

Boxaren. Clint Eastwood regisserade boxningsfilmen Million dollar baby (2004). Vem spelade huvudrollen?

Nästa fråga

7 av 15

Brödratrion. Paul Newman har huvudrollen i kultfilmen Slagskott från 1977. Men vad heter den våldsamma brödratrion som slår ned motståndarna på hockeyrinken?

Nästa fråga

8 av 15

På svenska. Några iranska kvinnor försöker trotsa förbudet och ta sig in på arenan för se VM-kvalmatchen i fotboll mellan Iran och Bahrain 2005. Vilken är den svenska titeln?

Nästa fråga

9 av 15

Tennisspelaren. Battle of the sexes från 2014 handlar om en kvinnlig tennisspelare som utmanar Wimbledonmästaren Bobby Riggs. Vem söker vi?

Nästa fråga

10 av 15

Managern. Michael Sheen spelar denne färgstarke engelske fotbollsmanager i filmen Damned United från 2009. Vem?

Nästa fråga

11 av 15

Genombrottet. Denna brittiska skådespelare fick sitt genombrott i fotbollsfilmen Skruva den som Beckham från 2002. Vem?

Nästa fråga

12 av 15

Handlingen. Vad handlar filmen Cool runnings om?

Nästa fråga

13 av 15

Bottenfinalen. I filmen The Other Final från 2003 möts de då två lägst placerade lagen på Fifas fotbollsrankning. VIlka då?

Nästa fråga

14 av 15

Propagandafilmen. Vem regisserade Den stora Olympiaden – nationernas fest om Berlin-OS 1936?

Nästa fråga

15 av 15

Formel-1 rivaliteten. Nyligen kom Superswede, filmen om Ronnie Peterson. Vad heter en annan formel 1-film som handlar om rivaliteten mellan James Hunt och Niki Lauda? Filmen har samma namn som ett kanadensiskt hårdrockband.

Du har svarat på 0 av 15 frågor