Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om tennisen i Båstad?

För 71:a året arrangeras Swedish Open i tennis i Båstad. En rad klassiska tenniskamper har utspelat sig på gruset på centrecourten. Vad kan du om turneringen?

1 av 10

Mesta mästaren. En enda spelare har vunnit singelturneringen fyra gånger. Han är svensk. Vad heter han?

Nästa fråga

2 av 10

Nadal. 2005 vann Rafael Nadal för första gången Franska öppna. Samma år tog han sin hittills enda titel i Swedish Open. På vilken spansk ö är han född?

Nästa fråga

3 av 10

Borg. Björn Borg ställde upp i Franska öppna sammanlagt åtta gånger och han förlorade bara mot en enda spelare. Samma spelare ställdes han mot i finalen i Swedish Open 1974. Vem var det?

Nästa fråga

4 av 10

Tonåringen. 1982 vann Mats Wilander sensationellt Franska öppna och lyckades även infria förväntningarna och vinna Swedish Open. Hur gammal var han då?

Nästa fråga

5 av 10

Spanjoren. 2017 tog en spansk spelare hem Swedish Open för tredje gången. Vad heter han?

Nästa fråga

6 av 10

Badstället. Både tennisstjärnorna och publiken gillar att njuta av strandlivet i Båstad. Vad är namnet på havsområdet där det badas för fullt under tennisveckan?

Nästa fråga

7 av 10

Finalförloraren. En av 80-talets stora svenska tennisstjärnor lyckades aldrig vinna Swedish Open, trots att han nådde flera finaler. Vem?

Nästa fråga

8 av 10

Sjukdomen. Robin Söderling är den senaste svenske segraren av herrarnas Swedish open. Samma år drabbades han av en sjukdom som gjorde att han tvingades avsluta sin elitkarriär. Vilken sjukdom var det?

Nästa fråga

9 av 10

Lagkamratsfinalen. 1957 vann Ulf Schmidt Swedish Open. I finalen besegrade han den spelare som han i par med vann herrdubbelturneringen i Wimbledon året efter. Vem var det?

Nästa fråga

10 av 10

Tvillingarna. Elias och Mikael Ymer är de två största svenska herrhoppen i årets turnering. I vilken svensk stad inledde de sina tenniskarriärer?

Du har svarat på 0 av 10 frågor