Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Från Ö till Ö i rekordfart

Det blev nytt rekord när den 13:e upplagan av Ö till Ö, tävlingen som har status som VM i swimrun, avgjordes under måndagen.

Fredrik Axegård/Alex Flores var snabbast att avverka 10 km simning i öppet vatten och 65 km terränglöpning över totalt 24 öar. Tiden? 7 timmar, 39 minuter och 25 sekunder.

Tävlingen med 160 lag startade som vanligt i Sandhamn och avslutades på Utö. Det tidigare rekordet, från förra året, slogs med nästan 19 minuter.

– Formen var toppad och eftersom vi sedan tidigare har pallplatser så var målet att vinna eller försvinna, säger Fredrik Axegård.

Trots rekordslakten var de inte säkra på segern förrän i sista backen innan mål.

– Jag hade krampkänningar på Ornö men vågade inte berätta det för Fredrik, säger Alex Flores.

Annika Ericsson och Kristin Larsson vann damklassen. De låg länge efter Fanny Danckwardt och Desirée Andersson, men vann till slut med fyra minuter. Även de på en ny rekordtid, 8 timmar, 56 minuter och 26 sekunder.

– Tack vare det fina vädret och perfekta förhållanden så kunde vi hålla hög hastighet hela vägen, säger Larsson. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.