Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 20:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fransk-fotbollsstjarna-riskerar-fangelse-brot-mot-besoksforbud/

SPORT

Fransk fotbollsstjärna riskerar fängelse – bröt mot besöksförbud

Lucas Hernández. Arkivbild.
Lucas Hernández. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP

Fotbollsstjärnan Lucas Hernández riskerar fängelse. Den franske landslagsmannen har brutit mot ett besöksförbud, och ska infinna sig i domstolen i Madrid nästa tisdag.

TT Text

Redan i december 2019 dömdes den nuvarande Bayern München-försvararen till sex månaders fängelse för att ha brutit mot besöksförbudet. I Spanien blir fängelse sällan påföljden för de vars straff är kortare än två år, men då Hernandéz är återfallsförbrytare gör Madrids domstol en annan bedömning i det här fallet.

25-åringen, som spelade i Atlético Madrid mellan 2007 och 2019, har via sina advokater lämnat in en överklagan.

Det var för fyra år sedan som Hernández, som fanns med i det franska landslag som vann Nations League-finalen i söndags, av domstolen i den spanska huvudstaden förbjöds att ta kontakt med sin flickvän efter att paret hamnat i ett våldsamt bråk med varandra. Flickvännen fick då sjukhusvård för de lättare skador hon ådrog sig.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt