Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 09:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/franska-oppna-kan-spelas-utan-publik/

Sport

Franska öppna kan spelas utan publik

Rafael Nadal, spanjoren som har vunnit tre raka singeltitlar i Franska mästerskapen, kan få försvara sin segerrad inför tomma läktare. Arkivbild.
Rafael Nadal, spanjoren som har vunnit tre raka singeltitlar i Franska mästerskapen, kan få försvara sin segerrad inför tomma läktare. Arkivbild. Foto: Rebecca Blackwell/AP

Franska mästerskapen har redan flyttats från maj till september. Och fler förändringar kan vänta för grand slam-turneringen i Paris, enligt Bernard Giudicelli.

TT Text

Det franska tennisförbundets ordförande säger att matcherna mycket väl kan komma att spelas inför tomma läktare, på grund av coronapandemin.

– Miljoner tittare runt om i världen väntar. Att organisera den bakom stängda dörrar skulle göra det möjligt för en del av affärsmodellen att gå vidare. Detta kan inte förbises, säger han.

Det Giudicelli syftar på är tv-rättigheterna, som enligt AFP står för en tredjedel av turneringens intäkter.

Coronavirusets utbredning i världen har dessutom resulterat i att grand slam-turneringen Wimbledon i London ställts in. Hur det blir med US Open i New York i månadsskiftet augusti-september väntas bli klart i juni. Australiens tennisförbund har även meddelat att Australian Open i Melbourne, som spelas i januari, kan vara i fara.