Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/friade-brynasspelaren-ansoker-om-skadestand/

SPORT

Brynässpelaren ansöker om skadestånd

Den Brynässpelare som var misstänkt för våldtäkt, en utredning som lagts ner, vill ha statligt skadestånd.
Den Brynässpelare som var misstänkt för våldtäkt, en utredning som lagts ner, vill ha statligt skadestånd. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Brynässpelaren som var misstänkt i den nu nedlagda våldtäktsutredningen ansöker om statligt skadestånd.

TT Text

Skadeståndet är tänkt att fungera som ersättning för förlorad arbetsinkomst och för lidande under frihetsberövandet. Spelaren var anhållen i tre dagar, men försattes sedan på fri fot.

I ansökan står det att misstankarna har skadat spelarens anseende samt ”orsakat beröringsskräck” hos arbetsgivare vilket försvårat spelarens framtida karriär. På grund av spelarens ställning som offentlig person menar advokaten att skadeståndet borde bli högre än i normalfallet.

– Han är en publik person, ni medier hade inte tagit upp det här på det sättet ni gjort om det var en vanlig Svensson som inte varit ett namn. En hockeyspelare har ett marknadsvärde, säger advokaten enligt Expressen.

I maj anhölls även en annan Brynässpelare för våldtäkt och misshandel i nära relation. Förundersökningen om våldtäkt har sedan lagts ner, men spelaren utreds fortfarande för misshandel.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Brynäs IF
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt