Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frida-karlsson-uttagen-i-varldscupen/

Sport

Frida Karlsson uttagen i världscupen

Frida Karlsson. Foto: Jonas Lindkvist

Efter VM-succén kommer Frida Karlsson att åka i världscupen i Kanada. 

19-åringen är uttagen i Sveriges trupp till säsongsavslutningen i Québec.

– Jag tror att den touren kan passa henne bra, säger landslagschefen Rikard Grip.

Rätta artikel

Upplägget borde passa Karlsson, säger landslagschefen Rikard Grip. Minitouren i Québec inleds med sprint på lördagen, följs av lördagens 10 kilometer i klassisk stil och avslutas sedan med en jaktstart i fristil på söndagen.

– Vi har ju inte sett henne i seniorsammanhang i sprint, men hon vann prologen på junior-VM, även om det var i klassisk stil. Så hon har nog absolut möjlighet att ta sig vidare och sedan blir det spännande med de två efterföljande distansloppen, säger Rikard Grip till TT.

Minitouren som avslutar årets världscupsäsong går 22–24 mars. Stina Nilsson har chansen att vinna sprintvärldscupen, som hon leder 13 poäng före norska Maiken Caspersen Falla.

Direkt efter VM-succén i Seefeld, där Frida Karlsson tog en guld, en silver- och en bronsmedalj, ställde hon upp i junior-SM hemma i Sollefteå.

I överlägsen stil åkte hon hem 15-kilometersloppet i fristil, i mål var Karlsson tre minuter och 23 sekunder före tvåan Linn Svahn.

Men efter loppet kände Karlsson att en förkylning var på gång varför hon avstod att åka tremilsloppet i Holmenkollen och hon kommer inte heller till start i helgens världscupstävlingar i Falun.