Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 20:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolunda-gor-miljonvinst-trots-coronakrisen/

Sport

Frölunda gör miljonvinst trots coronakrisen

Segern i CHL gav Frölunda ett bra tillskott i klubbkassan.
Segern i CHL gav Frölunda ett bra tillskott i klubbkassan. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Frölunda redovisar en vinst på 9,7 miljoner kronor.

Trots pandemin som bland annat ställde in slutspelet.

– Det här är det bästa resultatet sedan 2006, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

TT Text

Coronakrisen har tvingat många idrottsföreningar till drastiska åtgärder och pressar deras ekonomi hårt.

Men trots det redovisar regerande mästarlaget Frölunda en vinst på 9,7 miljoner, skriver GP.

I ishockeyklubbens kassa finns det i nuläget 44 miljoner kronor.

Frölunda har genomfört flera insatser för att rädda ekonomin. Bland annat har man permitterat all kanslipersonal och spelarna har valt att sänka sina löner med 10 procent under tre månader. Man har också fryst en del av spelarbudgeten.

– Det här är det bästa resultatet sedan 2006. Vi vann Champions Hockey League – och det gav oss runt två miljoner extra i resultatet. När det gäller likviditeten så är den dessutom mycket bättre. Den är lika stor som det egna kapitalet, säger ordförande Mats Grauers.

Men samtidigt oroar den ovissa säsongsstarten i höst, som riskerar att bli utan publik.

– Den 19 september tror jag inte att det är 12.044 i Scandinavium. För jag tror inte att det är tillåtet, säger Mats Grauers och syftar på det nuvarande förbundet på folksamlingar med över 50 personer.

SHL:s vd Michael Marchal sade nyligen till TT att ligan planerar för ett scenario där man kan tvingas spela hela säsongen utan publik. På GP:s fråga om klubben skulle klara en höst med tomma läktare svarar Mars Grauers så här:

– Om någon klubb kan klara det så är det Frölunda. Om vi tar det generellt för ligan så klarar inte SHL att spela en säsong utan publik. Då tvingas vi till förändringar med avtal för all personal. Nya avtal för hyror. Reskostnader kanske blir ännu dyrare. Men ingen liga, fotboll, ishockey eller handboll, klarar ett år utan publik – utan att du tvingas vidta väldigt kraftiga åtgärder. Men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge – och det är vi oerhört tacksamma för.

Ämnen i artikeln

Ishockey
Frölunda HC

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt