Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolunda-i-maktig-vandning-i-toppmotet/

SPORT

Frölundas mäktiga vändning – Timrå vann igen

Frölundas Mats Rosseli Olsen jublar med lagkamrater efter 5–2-målet
Frölundas Mats Rosseli Olsen jublar med lagkamrater efter 5–2-målet Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Serieledande Frölunda stod för en mäktig vändning i toppmötet mot Växjö.

Fem mål i den tredje perioden tog laget från 0–2 till 5–2-seger.

En seger som fick tränaren Roger Rönnberg att prata om äggskal.

TT Text

Till C More gjorde han följande liknelse:

– Ungefär som att försöka knacka på ett äggskal, det händer ingenting förrän man har knackat hål på äggskalet, då kommer allt.

I två perioder handlade det mesta om det regerande mästarlaget Växjö.

Med starkt försvarsspel såg Smålandslaget till att serieledande Frölunda bara kunde avlossa ett skott mot mål i första perioden.

Gästerna tog ledningen med 1–0 sedan Emil Forslund kommit direkt från utvisningsbåset och utnyttjat Pontus Holmbergs suveräna frispelning.

I den andra perioden ökade Olle Lycksell på till 2–0 med ett direktskott i numerärt överläge.

Men i den sista perioden gick inte Frölunda att stoppa.

Backen Christian Folin – som tog SM-guld med Växjö förra säsongen – startade vändningen med att prickskjuta 1–2 i inledningen.

Sedan kom målen i en strid ström. Jan Mursak kvitterade, Anders Grönlund gav hemmalaget ledningen och Mats Rosseli Olsen fyllde på med både 4–2 och 5–2. Det sista målet kom i tom bur.

Stjärnspäckade Malmö får det inte att lossna. Segern i Karlstad i torsdags mot Färjestads följdes av en förlust hemma mot Brynäs med 1–2 efter förlängning.

Dansken Nick Olesen blev stor matchvinnare för Brynäs och gjorde båda målen. Segermålet kom efter 2.19 av förlängningen.

Med segern har elfteplacerade Brynäs lika många poäng som Malmö, men målskillnad gör att skåningarna behåller den tionde och sista slutspelsplatsen.

Timrå tog andra raka segern efter landslagsuppehållet och lämnade jumboplatsen. Laget följde upp bortasegern över Djurgården med att nolla Oskarshamn i 2–0-segern.

Timrå avgjorde med två mål i numerärt överläge i andra perioden genom Jacob Blomqvist och Viktor Lodin.

Ämnen i artikeln

Timrå IK
Brynäs IF
Frölunda HC
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt