Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 12:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolunda-och-vaxjo-vidare-skelleftea-illa-ute/

SPORT

Frölunda och Växjö vidare – Skellefteå illa ute

Både Frölunda och Växjö får spela vidare i Champions Hockey League.

Skellefteå föll däremot tungt borta mot Tappara och behöver hjälp för att nå åttondelsfinal.

TT Text

Frölunda hade Ryan Lasch, Christian Folin, Nicklas Lasu och Joel Lundqvist som målskyttar i 4–1-segern mot IFK Helsingfors i Frölundaborg. Trepoängaren för det regerande mästarlaget inte bara säkrade avancemanget utan även förstaplatsen i gruppen.

Det ser värre ut för Skellefteå.

Trots ledning 2–1 efter den första perioden blev det en 2–4-förlust borta mot Tappara och Skellefteå missade därmed chansen att av egen kraft säkra avancemanget.

I stället måste nu Skellefteå hoppas på att Eisbären Berlin skräller och tar minst två poäng borta mot Lugano på onsdagskvällen. Annars blir det just Lugano som gör Tappara sällskap vidare från gruppen.

Vänta fick också Växjö göra, men inte lika länge. Efter tisdagens 4–2-seger hemma mot TPS Åbo var smålänningarna tvingade att avvakta resultatet i matchen Bremerhaven–Sparta Prag, senare på kvällen, innan man kunde andas ut.

Tack vare att Sparta Prag vann med 3–1 går Växjö vidare som grupptvåa.

Rögle och Leksand har sedan tidigare säkrat sina avancemang till åttondelarna.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Frölunda HC

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt