Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 22:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolunda-tappar-atta-oppnar-for-lasch/

Sport

Frölunda tappar åtta – öppnar för Lasch

Rhett Rakhshani en av spelarna som lämnar Frölunda.
Rhett Rakhshani en av spelarna som lämnar Frölunda. Foto: Mikael Fritzon/TT

Frölunda tappar åtta spelare från årets SHL-trupp – men uppger samtidigt att man inte gett upp hoppet om poängkungen Ryan Lasch.

TT Text

Enligt ett pressmeddelande från klubben kommer diskussionerna med Lasch att fortsätta. Tidigare i veckan sade Lasch själv till GP att han och klubben går skilda vägar, men att han håller dörren öppen för en återkomst i framtiden.

Klart är i alla fall att kanadensiska backarna Brandon Gormley och Karl Stollery samt amerikanske forwarden Rhett Rakhshani lämnar liksom Oliwer Fjellström och Arvid Söderblom. De tre förstnämnda hade utgående kontrakt medan Fjellström och Söderblom varit utlånade till allsvenska klubbar.

Juniorstjärnan Samuel Fagemo och backen Jacob Moverare har båda varit utlånade av NHL-klubben Los Angeles och försvinner dit. Även unge forwarden Jacob Peterson lämnar.

Veteranbacken David Printz har också utgående kontrakt, men där fortsätter diskussionerna om en förlängning.