Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolunda-till-kvartsfinal-sasongen-over-for-djurgarden/

Sport

DIF-tränaren efter sista matchen: ”Känns vemodigt”

Bild 1 av 2 Robert Ohlssons sejour i favoritlaget Djurgården är över. Det blev förlust i åttondelsfinalen mot Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN
Bild 2 av 2 Jan Musak jublar över sitt 2–0-mål när Frölunda gick vidare till kvartsfinal.
Foto: Bildbyrån

Göteborg. Säsongen är över Djurgården. Det blev förlust i den avgörande åttondelsfinalen mot Frölunda med klara 4–0.

– Det känns vemodigt, sade tränaren Robert Ohlsson, som lämnar klubben efter fem säsonger.

Djurgården förmådde inte upprepa onsdagens gladhockey och målkalas. Frölunda och målvakten Johan Mattsson nollade gästerna i Scandinavium och därmed är det slutspelat för Djurgården för den här säsongen.

Det är också slut på tränaren Robert Ohlssons sejour i klubben. Det kunde ha slutat på ett roligare sätt.

– Det känns vemodigt. Jag har fått chansen att träna mitt favoritlag. Jag lämnade Frölunda för att försöka ta ett SM-guld som huvudtränare. Det lyckades inte, men jag är ändå väldigt tacksam, sade Ohlsson.

Han tyckte att rätt lag gick vidare.

– Frölundas jävlar anamma blev avgörande. Jag tycker att vi saknade de avgörande procenten i närkamperna och vid de lösa puckarna i dag, sade Ohlsson.

Det var ett helt annat Djurgården i den avgörande åttondelen. Det var också ett helt annat Frölunda. Hemmalaget spelade disciplinerat och släppte in alls till de ytor som i onsdags tillät Djurgården anfört av ungtupparna Alexander Holtz och William Eklund ha lekstuga.

Men det dröjde till halva matchen innan Frölunda fick utdelning på sitt övertag. Och när pucken till sist låg i mål bakom Mantas Armalis tog det flera minuter innan målet kunde godkännas.

Christoffer Ehn drog iväg ett skott lite på måfå. Framför målet åkte Johan Sundström in med klubban i högt läge och pucken gick i mål. Frågan var om Sundström varit på den. Domaren bedömde det inte så och därmed var dödläget brutet.

– Jag försökte bara slänga iväg den i midjehöjd. Sundström gör ett bra jobb där och det var skönt att se den gå in, sade Ehn till C More.

Efter målet gled initiativet allt mer över i Frölundas favör och Mantas Armalis trygga spel såg till att underläget förblev ett mål.

Men det tog bara tre minuter in på den tredje perioden innan hemmalaget utökade. Frölunda hade redan haft flera chanser när Robin Alvarez ryckte fram på vänsterkanten och hittade Jan Mursak framför målet. Den här gången var Armalis chanslös.

– Den här matchen liknade den första och vi kom inte alls upp i samma nivå som i onsdags. Det har varit vårt problem hela säsongen, vi har varit alldeles för ojämna, sade Armalis och konstaterade det är tråkigt att säsongen slutar på det här sättet.

– Särskilt som det är många som lämnar laget, sade Armalis, som själv har ett år kvar på kontraktet och räknar med att bli kvar.

Djurgården hade ett ribbskott genom Marcus Högström mot slutet, men i stället för lite hopp kunde Mats Rosseli Olsen och Johan Sundström göra varsitt mål i tom bur.

För Frölunda går kampen om SM-guldet vidare. Redan på lördag är det dags för första kvartsfinalen mot Rögle.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Frölunda HC
Västsverige
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt