Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/frolundatalang-opereras-kan-missa-slutspelet/

Sport

Frölundatalang opereras – kan missa slutspelet

Frölundas Lucas Raymond måste opereras och kan missa SKL-slutspelet.
Frölundas Lucas Raymond måste opereras och kan missa SKL-slutspelet. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Frölundas supertalang Lucas Raymond tvingas till operation efter armbågsskadan – och kan bli borta i flera månader.

TT Text

– Han kommer att göra ett mindre ingrepp i sin armbåge, där han har en gammal skada. Det har släppt lite benbitar om vi ska vara specifika. I den bästa av världar är det fyra veckors frånvaro, säger tränaren Roger Rönnberg till GP.

Steve Yzerman, general manger i NHL-laget Detroit Rangers, som draftat svensken, är inte lika optimistisk. Enligt honom kan Raymond bli borta i åtta veckor, skriver NHL.com.

Åttondelsfinalerna i SHL-ishockeyn inleds 27 mars, vilket innebär att 18-åringen skulle kunna missa hela säsongen. Men för Raymond lever hoppet fortfarande.

– Om allt går bra så är förhoppningen att jag kommer tillbaka den här säsongen, men det återstår att se, säger han till GP.

Läs mer: SM-slutspelet kan flyttas fram ytterligare

Ämnen i artikeln

Göteborg
Frölunda HC
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt