Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Froome slår tillbaka mot ”desinformation”

Chris Froome.
Chris Froome. Other: AP

Världens bäste cyklist, Chris Froome, anser att ”desinformation” har lett till att konkurrenter vill att han ska stängas av i väntan på utredning.

I december framkom att ett dopningsprov Froome lämnat i samband med Spanien runt i september innehöll dubbelt så mycket av substansen salbutamol mot vad som är tillåtet. Salbutamol är en astmamedicin som kan användas lagligt och därför inte innebär en automatisk avstängning.

– Det finns mycket desinformation där ute. Det finns också många åsikter från folk som inte helt förstår processen, säger Froome, som befinner sig i Andalusien där han gör sin första tävling sedan avslöjandet.

– Vi jobbar hårt för att lösa det här. Ingen vill ha en snabbare lösning än jag, säger 32-åringen.

Internationella cykelförbundet har ställt Froome till svars, samtidigt som flera av hans konkurrenter har uttryck att han borde stängas av tills frågan är avklarad.

Froome siktar på att vinna Giro d'Italia, som startar den 4 maj, och Tour de France, som startar den 7 juli, den här säsongen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.