Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 11:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fryshuset-tar-plats-i-basketligan/

Sport

Fryshuset tar plats i basketligan

Stockholm har kvar representation i herrarnas basketliga. Fryshuset får spela i högsta serien nästa säsong. Arkivbild.
Stockholm har kvar representation i herrarnas basketliga. Fryshuset får spela i högsta serien nästa säsong. Arkivbild. Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Djurgården drog sig ur av ekonomiska skäl, men det blir elitbasket på herrsidan i Stockholm även nästa säsong.

Fryshuset får ta steget upp.

Vinnaren av superettan får basketbollförbundet förtroende.

TT Text

”Superspännande att vi nu tar klivet tillbaka till ligan. Det är något år tidigare än vår ursprungsplan, men vi ser att det finns ett behov i vår förening för ett basketliganlag. Vår verksamhet är mogen för att ta det klivet nu. Vi har en ungdomsverksamhet som kryllar av unga talanger som behöver kunna ta nästa steg i sin basketutveckling. Vi ser även att basketen i Stockholm behöver ett lag i basketligan för att behålla den otroligt starka basketkulturen som finns i staden”, säger Choukri Khotar, verksamhetschef i Fryshuset Basket i ett pressmeddelande.

Fryshuset Basket är en av Idrottssveriges största föreningar med över 2.700 licensierade spelare. Grunden till föreningen finns i klassiska KFUM Söder.

Föreningen har tio SM-guld på herrsidan och fyra på damsidan. De flesta vunna som KFUM Söder men även i namnen Stockholm Capitals och 08 Stockholm.

Ämnen i artikeln

Basket

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt