Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Fyra saker som talar för Frida Hansdotter i natt

Frida Hansdotter går in i OS natten mot onsdagen.
Frida Hansdotter går in i OS natten mot onsdagen. Other: Pontus Lundahl/TT

Frida Hansdotter är ett av Sveriges allra största medaljhopp i OS i Pyeongchang.

Här listar DN:s Lisa Edwinsson fyra saker som talar för slalomstjärnan natten mot onsdagen.

1. Pallsviten: I inledningen av säsongen missade hon pallen, men inför OS har Hansdotter fem raka pallplatser i världscupen, visserligen ingen seger – men har heller aldrig varit sämre än femma.

2. Mikaela Shiffrins mentala svacka: Hur står det till med den amerikanska superfavoriten? Storslalomen på måndagen skulle ge svar men ställdes in. Shiffrin kommer från en uråkning i slalom i OS-genrepet och uråkningar både i storslalom och super-G samma vecka.

3. Tävlingsglädjen: Få åkare älskar att tävla mer än Frida Hansdotter. Det är själva tävlandet som kickar igång svenskan. 

4. Rutinen: Visst, Shiffrin har tre VM-guld och ett OS-guld, men Hansdotter gör sitt tredje OS, har tävlat på högsta nivå sedan 2004 och är – på gott och ont – tio år äldre än amerikanskan.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.