Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/galgsnaran-i-bubba-wallace-garage-var-garagestangare/

Sport

”Galgsnaran” i Bubba Wallace garage var portstängare

Bubba Wallace.
Bubba Wallace. Foto: Chris Graythen

Den snara som hittades i Nascarföraren Bubba Wallace garage på Phoenix Raceway i Arizona var inte en galgsnara utan ett rep som man öppnar garageportar med. Det slår FBI:s utredare fast.

Fyndet av en snara i den afroamerikanska förarens garage för några dagar sedan väckte stor uppmärksamhet. Fans och andra förare har visat sitt stöd för Wallace som såg ut att ha utsatts för ett hatbrott.

Nu har det visat sig att snarare var en garageöppnare som funnits i garaget sedan i oktober 2019, skriver bland andra Al.com.

Femton FBI-agenter var inblandade i utredningen och en av dem, Johnnie Sharp Jr. skriver i sin rapport att ”snaran” varit i garaget långt innan Wallace hade fått tillgång till det. 

Enligt Nascar rör det sig om ett rephandtag som används till att stänga dörren till garaget.

”Bubba Wallace var inte ett offer för ett hatbrott”, skriver Nascar.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt