Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/gazzetta-dello-sport-zlatan-ibrahimovic-pa-vag-till-milano/

Sport

Gazzetta dello Sport: Zlatan Ibrahimovic på väg till Milano

Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby under tiden i Stockholm.
Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby under tiden i Stockholm. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har fortsatt att träna med Hammarby trots att lagkamraterna i Italien återvänder till Milans anläggning i veckan.

Men nu väntas svensken flyga till Milano, senast på söndag, skriver Gazzetta dello Sport.

När Italien i måndags började sin första fas i att öppna samhället efter utegångsförbudet som rått på grund av virusspridningen, fick spelarna i herrarnas Serie A möjlighet att återvända till klubbarnas träningsanläggningar för individuell träning.

I Zlatans klubb Milan är det bara han och Franck Kessié, den sistnämnde med praktiska svårigheter att ta sig från Elfenbenskusten, som inte är på plats i Milano.

Men på torsdagen skriver Gazzetta dello Sport att svensken nu väntas anlända i Milano i slutet av veckan, antingen på fredag eller lördag, senast på söndag.

På torsdagsförmiddagen tränade, för första gången sedan stängningen, spelare på Milanello igen, skriver också tidningen. Sex spelare gjorde individuella övningar.

Zlatan har tidigare i en intervju med Dplay sagt att det är mycket bättre att träna med Hammarby i Stockholm, än att sitta hemma så som kollegorna i Italien har fått göra. Han ville vänta tills det kommer besked om när fotbollen startar i Italien innan han åker ner igen.

Det är ännu oklart om och i så fall när den italienska ligan kan komma i gång, men klubbarna vill spela klart säsongen. Från den 18 maj ska det enligt planen bli tillåtet med träningar i grupp.

På onsdagen fick Bundesliga grönt ljus för att spela igen av tyska myndigheter.

– Vi hoppas att ligorna kan återupptas, men i dag är det omöjligt att sätta ett säkert datum, innan vi har sett hur det går med kurvan över smittspridningen de kommande två veckorna, sade idrottsministern Vincenzo Spadafora i det italienska parlamentet på onsdagen.

Om Zlatan Ibrahimovic förlänger sitt kontrakt med Milan eller inte är också oklart. Gazzetta dello Sport skrev i veckan att han har varit i ständig telefonkontakt med Milans tränare Stefano Pioli under sina veckor i Stockholm.

Personer som reser till Italien måste isolera sig hemma i två veckor.

Läs mer: Så planerar de stora fotbollsligorna för att återuppta säsongen