Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Georgiska armbrytare missar EM

28 georgier hindras från att komma till EM i Lycksele. Det grekiska konsulatet i Tbilisi ger inte armbrytarna visum.

- Det är jättetråkigt. Alla vill se georgierna, de är duktiga, säger Andreas Johansson, ordförande i Svenska Armsportförbundet.

Johansson berättar för DN att han inte fått tag på det georgiska armsportförbundet, så något skäl till beslutet har han inte fått. En grekiska på plats i Lycksele försökte dessutom ringa det grekiska konsulatet men hon fick ingen förklaring.
- Men det är inte första gången det här händer. Georgierna är nästan lite mytomspunna. Snacket på tävlingar brukar gå "undrar om georgierna kommer i år?".

Sverige har ingen ambassad i Georgien, och Grekland sköter därför visumärenden enligt avtal. Något Svensk-georgiska föreningen är kritisk mot och Grekland har anmälts till EU-kommissionen för diskriminering och kränkande särbehandling av georgier.

Andreas Johansson säger att det svenska förbundet och Europaförbundet kommer att utrrycka sitt missnöje till den grekiska ambassaden.
- För de georgiska armbrytarna är det dock försent, vi börjar tävlingen om ett och ett halvt dygn. Tråkigt för de hade haft stora medaljchanser.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.